31.08.2017  |  Innovation

Onlinebutikker automatiserer løs

E-butikker landet over automatiserer deres lagerreoler, og det kan mærkes hos producenterne af blandt andet plukautomater.

Onlinebutikker i hård konkurrence gør, hvad de kan for at holde både pris og leveringstid nede uden at slække på kvaliteten. Og for mange betyder det blandt andet at få automatiseret manuelle processer.  

Læs også: Automatisering giver optimering i Skåne

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Automatisering af eksempelvis lagerreoler er nemlig et vigtigt skridt på vejen for mange e-butikker, hvis de vil være mere effektive. Så vigtigt, at Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) snart holder en konference om emnet.

”Når du sælger på nettet, så skal varerne på din website også kunne leveres. Hertil kommer, at kunderne forventer hurtig levering, typisk én-to dage. Så butikken skal have helt styr på logistikken, bare for at imødekomme de to krav. Det kræver en integration af softwaresystemer og en effektiv håndtering af lagerstyring, pluk og pak samt forsendelser ”, siger adm. direktør i FDIH, Niels Ralund.

”Så både for at kunne dække kundernes forventninger og for at styre omkostningerne, så er butikker med e-handel nødt til at fokusere på effektive logistikløsninger. I mange brancher med onlinesalg, er en del af svaret netop at bruge lagerautomater”, tilføjer han.

EffiMat mærker den stigende efterspørgsel
Den stigende automatisering hos e-butikkerne kan mærkes hos landets lager- og plukautomatsproducenter. Producenten EffiMat Storage Technology er en af de virksomheder, der har travlt med opgaver på butikkernes lagre:

”Vi oplever en stor investeringslyst hos onlinebutikkerne, fordi de kan se potentialet i at få automatiseret manuelt varepluk. Når kasserne står overalt på produktionsgulvet, så kommer motivationen virkelig for en effektiv lagerautomat. Udover at styrke konkurrenceevnen, nedbringe leveringstiden, minimere fejlleveringer, er der i automatisering af intralogistik også nogle positive arbejdsmiljøaspekter. Man kan minimere mængden af ensidigt, gentaget arbejde og tunge løft og derved skåne de ansatte”, fortæller Per Østergård Jensen, Regional Sales Manager i EffiMat Storage Technology.

Læs også: 2017 er rekordår for investeringer i automatisering

Blandt EffiMats kunder er e-butikken Cykelpartner.dk. Her skal EffiMat sammen med Logimatic bygge fire, høje lagerautomater på forretningens varelager i Jebjerg ved Skive. En løsning, der i fremtiden vil spare netbutikken for både tid og plads:

”Det særlige ved EffiMaten er plukhastigheden, fordi den kører med fem kasser parallelt frem for en hylde ad gangen. Det betyder en væsentlig ressourcebesparelse, da vores medarbejdere kan pakke en ordre, mens EffiMaten henter de næste kasser. Den her løsning sparer os en hel masse lagerplads og vil øge både effektivitet og korrekthed. De ansatte er ellevilde med udsigten til at gå meget færre skridt mellem reoler og til at kunne plukke de fleste varer i en ergonomisk rigtig højde”, siger adm. direktør hos Cykelpartner.dk, Michael Givskov, og tilføjer:

”Sidst men ikke mindst, er det også afgørende for os, at vores egne programmører har adgang til at pille i EffiMat-softwarens motorrum, så vi hurtigt og fleksibelt selv kan lave tilpasninger”.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere