Miljø

Innovation

Mærsk investerer millionbeløb i at bekæmpe plastikforurening i Stillehavet

Nonprofit-organisationen The Ocean Cleanup vil i samarbejde med Mærsk fjerne halvdelen af det plastaffald, der lige nu forurener Stillehavet. Det skal ske ved at installere verdens første offshore rensesystem af sin slags, der via teknologi fanger de flydende plastikstykker.

Branchenyt

Tøjkoncern vil producere grøn strøm til logistikcenter

Bestseller-koncernen har planer om at opføre en mindre vindmøllepark ved sit logistikcenter i Sønderjylland. Det skyldes, at Bestseller ønsker at gøre centeret mere CO2-venligt.

Branchenyt

Ny online platform bekæmper tomrum i lastbiler

En nyudviklet platform fra softwarevirksomheden Wuxus tilbyder vognmænd og transportkøbere at udnytte tomme kvadratmeter i lastbiler. Ud over de økonomiske gevinster, der er ved platformen og den tilhørende app, er løsningen også miljøvenlig.

Branchenyt

Nyt bæredygtighedskodeks fra H&M

Den svenske modegigant H&M har udskiftet sin code of conduct med en ny såkaldt Sustainability Commitment, som alle koncernens samarbejdspartnere og leverandører skal underskrive.

Lager & distribution

Hybrid-trucks gavner miljø og bundlinje

Møldrup Kartoffeleksport har reduceret brændstofforbruget med 30-40 procent ved køb af seks nye hybrid-gaffeltrucks.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Indkøb skal afskaffe affald

Cirkulær økonomi er navnet på en ny model, der argumenterer for, at miljømæssig ansvarlighed også er økonomisk ansvarlighed. Begrebet udfordrer indkøbsafdelinger og supply chain til at tænke nyt.

Branchenyt

EcoVadis tildeler Toyota prisen for ”Best Group Engagement” inden for bæredygtighed

Prisen for "Best Group Engagement" gives til de virksomheder, der har forpligtet sig til gennemsigtighed ved at måle og harmonisere deres præstationer på tværs af fabrikker og datterselskaber på EcoVadis-platformen.

Indhold fra partner

Branchenyt

FN: bæredygtig transport afgørende for SDG-mål

Større investeringer i grønnere og mere bæredygtige transportsystemer er essentielt for at understøtte den økonomiske og sociale udvikling, der skal til for at FN’s mål om bæredygtig udvikling kan nås. Det fastslår en ny rapport.

Lager & distribution

Scaniabiler på biogas i København

Scania-renovationslastbilerne i København kører nu på rent biogas. Trafikstøjen er reduceret, og klimaregnskabet forbedret.

Branchenyt

Mærsk vender tilbage til indisk ophugning

Øgede omkostninger får Mærsk til igen at sende sine skibe til ophug i Indien, selvom forholdene er kritiske. NGO kalder den danske shippinggigant hyklerisk.

Strategi & ledelse

DHL: Fremtidens supply chains bliver mere komplekse

Forsyningskæden kommer i centrum og bliver en katalysator for kommende forretningsmodeller i fremstillingsindustrien, mener DHL i ny rapport.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere