02.12.2016  |  Branchenyt

Maersk køber Hamburg Süd

Maersk Line er nået til enighed med Oetker Group om et køb af det tyske containerrederi Hamburg Süd. Med købet overtager Maersk 130 fartøjer og næsten 6000 ansatte.

”En milepæl i Maersks historie”.

Sådan betegner CEO for Maersk Line og Maersk Group, Søren Skou, det danske rederis opkøb af Hamburg Süd, der er verdens syvendestørste containershippingrederi. Handlen, der blev offentliggjort i går, er kommet i stand mellem netop Maersk Line og det tyske rederis hidtidige ejer, Oetker Group.

Læs også: Maersk afviser opkøbsrygter

Hamburg Süd har 130 fartøjer i drift med en samlet containerkapacitet på 625,000 TEU (twenty-foot equivalent) og beskæftiger 5.960 medarbejdere på 250 kontorer verden over, både under hovednavnet og via datterselskaberne CCNI (baseret i Chile) og Aliança (basere i Brasilien). I 2015 lød omsætning på 6.726 millioner dollars (godt 47 mia. kr.), hvoraf langt størstedelen kom fra containeraktiviteter.

”Hamburg Süd er en meget veldrevet og højtrespekteret virksomhed med stærke brands, dedikerede medarbejdere og loyale kunder. Hamburg Süd komplementerer Maersk Line og sammen kan vi tilbyde vores kunder det bedste fra to verdener, først og fremmest i Nord-Syd-handlen”, siger Søren Skou i en selskabsmeddelelse.

Samtidig understreger han, at opkøbet er i tråd med Maersk Lines strategi omkring organisk vækst gennem akkvisitioner, og at det vil øge volumenerne i både rederiet og APM Terminals. Med købet, der ifølge Wall Street Journal beløber sig til $4 mia. (knap 28 mia. kr.), øger Maersk sin markedsandel fra 15,7 til 18,6 procent af den globale kapacitet og befæster dermed positionen som verdens største containerrederi.

Læs også: Maersk Line kåret som årets shipping-virksomhed

Hamburg Süd og Aliança vil fortsætte som separate brands. Opkøbet skal nu godkendes en gennemsynsfase inden den endelige handel skal blåstemples af diverse myndigheder i bl.a. Kina, Sydkorea, Australien, USA og EU. Maersk Line forventer at processen vil være afsluttet ved udgangen af 2017.

-AK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere