25.09.2017  |  Branchenyt

Luftfragtaktører truet af disruption fra e-handel

Ifølge et nyt studie kan de etablerede aktører inden for international luftfragt se frem mod massive disruptions de næste fem år. Truslen kommer fra e-commerce og techgiganter som Amazon.

Omkring to ud af tre af de ansatte i den amerikanske logistikindustri forventer at den traditionelle luftfragtsektor vil skrumpe i løbet af de næste fem år pga. indflydelsen fra start up-virksomheder inden for teknologi og transport, og aktører som Amazon. Det fremgår rapporten Global Freight Forwarding fra Transport Intelligence (TI), skriver Loadstar.

Læs også: UPS udvider jernbaneforbindelsen mellem Kina og Europa

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Rapporten viser videre, at kun 17 procent af de adspurgte ikke tror der er nogen trussel mod luftfragtaktørerne, selv i takt at påvirkningen fra digitalisering fortsætter med at vokse.

I USA har etablerede selskaber som DHL, UPS, TNT og FedEx udvidet deres forretningsområder i retning af mere standardiseret godstransport, hvilket har trukket markedsandele væk fra de ’normale’ luftfragtaktører. Og østpå er kinesiske virksomheder som SF Express og YTO Express på samme måde rykket ind på områder, der ellers har været optaget af luftfragtaktørerne, fremgår det af rapporten.

Amazons påvirkning af markedet sker via koncernens intentioner på luftfragtfronten, som er centreret omkring investeringerne i egne fly og tilhørende lufthavnshub. På den måde vil Seattlegiganten flytte sine shippingaktiviteter in-house og derfor springe forwarding-ledet over, hvilket altså får respondenterne i TI’s undersøgelse til at forvente at tabe markedsandele i de kommende år.

Samtidig noterer TI sig imidlertid i en anden rapport, Global Express and Small Parcels, at væksten for selskaber som Amazon og lignende også vil booste mængderne af luftfragt. I rapporten konkluderer TI således, at der er sket et skift i pakkevolumen fra vej til luft, og 40 procent af de adspurgte er enige i, at der er tale om en modal-ændring. Væksten kan til dels også tilskrives den voksende internationale e-handel.

Læs også: DHL: E-handel mellem lande har enormt vækstpotentiale

Endelig peger TI også på, skriver Loadstar, at der er sektorer uden for ekspressvarer-segmentet, der kan drage fordel af luftfragt. Hi-tech-produkter, medicinalvarer og fødevarer scorede alle højt i undersøgelsen. Når det kom til vækstmuligheder over de næste fem år, på trods af en nylig trend, hvor elektronik flytter sig fra luft- til havtransport.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere