21.02.2019  |  Lager & distribution

Logistikvirksomheder forventer fragtproblemer i 2019

Logistiksektoren er bekymret over stram kapacitet, mangel på chauffører, handel og toldkrige, ifølge ny undersøgelse fra Averitt Express. Disse bekymringer får amerikanske shippers til at forvente et ’fragthul’ i år.

Transportsektoren i USA og Canada er under pres, hvor en mangel på professionelle chauffører kombineret med en begrænset kapacitet, handel og toldkrige i 2018 får logistikvirksomheder til at forvente at ramme et ’fragthul’ i 2019. Det viser et nyt branchestudie, der er foretaget af den amerikanske logistikvirksomhed Averitt Express, skriver supplychainquarterly.com.

Læs også: EU er enige om ny transportaftale

Studiet, den fjerde udgave af den årlige State of The North American Supply Chain Survey, er baseret på mere end 2.300 individuelle branchefolk fra Nordamerika og blev udarbejdet for at få en bedre forståelse af branchens udsigter i år.

Mere end en fjerdedel af de adspurgte shippers oplevede problemer med kapaciteten i 2018, det er en stigning på næsten 50 procent i forhold til 2016. På grund af det manglende udbud steg fragtomkostningerne, hvilket næsten halvdelen af branchefolkene mente var et problem.

Der er ingen langsigtede løsninger på branchens problemer i sigte, mener Averitt, og det får branchefolkene til at se på 2019 med varsomhed.

”Faktorer som lavere oliepriser og højere rentesatser har givet økonomer et mere dæmpet blik på 2019. Mindre investering I erhvervsvækst er forventet gennem året, når flere virksomheder forsøger at beskytte deres 2018 profit,” vurderer Averitt i analysen og tilføjer:

”Derudover har kortsigtet usikkerhed om handelstilstanden kun øget branchens bekymringer for 2019. Mod slutningen af 2018 havde mange virksomheder fokuseret på at øge deres import for at undgå stigende afgifter på kinesisk import, der forventes at træde i kraft i første kvartal i år”, lyder det.

Læs også: Forbrugerne forventer billig, hurtig og nem fragt

54 procent af de adspurgte i undersøgelsen svarede, at de var usikre på, hvorvidt handelsafgifter ville have en betydning for deres forretning, 42 procent mente, det ville have en negativ indflydelse og blot 5 procent mente, det ville have en positiv indflydelse.

- SDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere