24.03.2020  |  Strategi & ledelse

Alibaba-topchef sender medicinsk udstyr til Danmark

For at hjælpe Danmark og andre lande, der er hårdt ramt af coronavirusudbruddet, har den kinesiske rigmand Jack Ma, der grundlagde Alibaba, sat gang i en logistisk kabale, der sender medicinsk udstyr til Europa via selskabets hub i Belgien.

I dag ankommer et fragtfly til Københavns Lufthavn med omkring 500.000 mundbind, 50.000 testinstrumenter og 5.000 beskyttelsesdragter til gavn for det danske sundhedspersonale til test og behandling af patienter smittet med coronavirus. Det skriver DR.

Læs også: DSV trodser virus og åbner godsrute mellem USA og Kina

Afsenderen er den kinesiske milliardær Jack Ma, der står bag onlinegiganten Alibaba. Forsendelsen af det medicinske udstyr er gjort mulig takket været Dansk Erhverv, der har formidlet kontakten mellem Jack Ma Foundation og Lægemiddelstyrelsen i Danmark. 

Donationen sker som led i en række bistandsinitiativer fra Alibaba Foundation og Jack Ma Foundation, der skal støtte de områder i verden, som er hårdest ramt af coronavirussen. Her har Jack Ma doneret udstyr til blandt andet USA, Holland, Italien, Belgien, Frankrig, Tyskland, Slovenien og Spanien.

Jack Ma og hans selskab oplyser i en pressemeddelelse, at Alibabas logistikhub i Liege Airport i Belgien har spillet en essentiel rolle i den videre distribution af forsendelserne til de resterende lande i Europa. 

Et plaster på PR-såret
DR Nyheders Asien-korrespondent, Phillip Khokbar, forklarer til DR, at Jack Ma Foundations donationer meget vel kan hjælpe Kina med at forbedre landets omdømme, siden man i begyndelsen af udbruddet forsøgte at skjule situationen. 

Læs også: Fasttracks skal fastholde international distribution

“Flyene med corona-hjælp handler også om at rette op på Kinas omdømme, som i den grad har fået nogle gevaldige skår, efter at det nu står klart, at de kinesiske myndigheder løj om situationen i Wuhan i lang tid både over for sin egen befolkning og omverdenen”, siger Philip Khokhar til DR.

Foruden donationen til Danmark, forventes det, at Tyskland, Irland, Østrig og Holland også vil modtage medicinsk udstyr fra Jack Ma Foundation i dag.

-HCL

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere