08.09.2015  |  Branchenyt

Køges havneområde udbygges for en milliard

Indhold fra partner Hvad er dette?

Køge udbygger sit havneområde for en milliard kroner og kan i fremtiden modtage dobbelt så store skibe. Projektet gør Køge endnu mere attraktivt som logistisk knudepunkt.

Den østsjællandske by Køge har en strategisk god placering, når det kommer til infrastruktur. Med både vand og motorvej i nærheden er byen særlig interessant for virksomheder, der har behov for at transportere varer.

Og fremover bliver Køge endnu mere attraktiv som logistisk knudepunkt. Køge Havn vil nemlig over de kommende år nærmest fordoble havnens areal, skriver tv2lorry.dk. 

Læs også: Transportcenter øger omsætningen markant

Det skal gøre det muligt at transportere endnu mere gods via vandet, fortæller Thomas Kampmann, direktør i Køge havn.

”Hvis vi siger, at vi omsætter i omegnen af 2 millioner tons i dag, så er ambitionen at nå 5.6. millioner tons inden for de næste ti år”, siger Thomas Kampmann til TV2Lorry.

Udvidelsen betyder desuden, at havnen i fremtiden vil kunne modtage dobbelt så store skibe.

Køge Havn er en del af ’Skandinavisk Transportcenter’, som Køge Kommune oprettede omkring årtusindeskiftet. Målet med transportcentret var netop at udnytte den geografiske placering til at tiltrække nye typer af virksomheder og vækst til byen. Og i dag arbejder over 2.000 personer på transportcenteret.

Læs også: Nomeco bygger kæmpe lager i Køge

I løbet af sommeren annoncerede medicinalgrossisten Nomeco, at virksomheden vil bygge et stort lager i Skandinavisk Transport Center. 

-SSM

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere