14.08.2017  |  Branchenyt

Jeff Bezos optaget i logistikkens Hall of Fame

Med sine innovative idéer og revolution inden for e-handel og logistik bliver Amazons grundlægger Jeff Bezos til november optaget i logistikkens Hall of Fame, der hylder transport- og logistikbranchens største navne.

Til november bliver Logistics Hall of Fame et medlem rigere. En jury har nemlig vurderet, at grundlæggeren af Amazon, Jeff Bezos, bliver den næste, der skal optages, da han er en af verdens mest berømte logistikere og "en revolutionær inden for e-handel og logistik":

Læs også: Amazon rykker på både teknologi og tilbud

”Jeff Bezos har omskrevet logistikkens historie. Hans navn er synonymt med vellykket e-handel og en generation af iværksættere, hvis forretningsmodeller er baseret på algoritmer og innovative logistikløsninger. Havde det ikke været for ham, var der ikke sket meget inden for logistikkens verden”, siger Anita Würmser, der er formand for juryen i Logistics Hall of Fame.

Med afgørelsen om Jeff Bezos optagelse kan han fremover hævde at have revolutioneret logistikken i postordresektoren.

Således mener juryen, at han var den første, der erfarede, at software og logistik er nøglen til at skifte fra en indkøbsdrevet handel til en efterspørgselsdrevet onlinehandel.

Agoritmer, der forudser forbrugernes ønsker
Bezos startede sin karriere som iværksætter tilbage i 1994 med sin online-baserede boghandel Amazon, og på få år opnåede den nye højder inden for teknologiens verden.

Selvom Amazon i 2016 havde en omsætning på mere end 135 milliarder dollars er det imidlertid ikke den kendsgerning, der har gjort, at han nu skal optages i Logistics Hall og Fame.

Læs også: Amazon vil ansætte 50.000 logistikarbejdere

Det er imidlertid hans succes med brugen af algoritmer til forudse forbrugernes ønsker, ligesom han i den forbindelse har åbnet logistikcentre i hele verden for at kunne levere varer både billigt, hurtigt og pålideligt til forbrugeren.

At innovation er vigtig for Bezos er også noget, juryen har bemærket. Således tester Amazon næsten dagligt nye teknologiske initiativer for at kunne optimere indkøbsprocessen fra kundeordre til levering af pakker.

Robotteknologi er fremtiden
Som et led i Jeff Bezos' innovative tankegang har man hos Amazon eksperimenteret med dronelevering siden 2013. Derudover åbner Amazon til september et logistikcenter i Winsen i Tyskland, hvor intet mindre end 2.500 transport-robotter skal hjælpe centerets medarbejdere med det daglige arbejde.

Men ifølge Bezos selv har han ikke tænkt sig at stoppe her. Således vil han udvide Amazon Global Supply Chain til et globalt logistiknetværk, hvor selskabet vil fungere som mægler mellem købmand og kunde og arbejde med alle elementer i den globale forsyningskæde lige fra produktion af varer til levering til forbrugerens hoveddør.

Læs også: Amazon vil automatisere Whole Foods Market

Logistics Hall of Fame understøttes af en lang række internationale brancheorganisationer, medier og virksomheder som blandt andet Duisburg havn, Gebrüder Weiss, logistikforsikringsselskabet Kravag og intralogistikudbyder Still.

- EL

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere