Annonce

Opret nyhed

Hos Amazon er man klar over, at markedet for kvalificerede logistikarbejdere er presset. Derfor vil man blandt andet tilbyde arbejdssøgende konkurrencedygtige lønninger, diverse velfærdsordninger og stipendier til uddannelse. Foto: Amazon.

Amazon vil ansætte 50.000 logistikarbejdere

Det bliver ikke uden kamp, når Amazon skal have ansat intet mindre end 50.000 logistikarbejdere i USA. Markedet er nemlig presset, og derfor har de arbejdssøgende bedre betingelser for at forhandle.

LAGER & DISTRIBUTION

Hos amerikanske Amazon er man i øjeblikket på udkig efter intet mindre end 50.000 medarbejdere. Det svarer til indbyggertallet i større danske byer som Herning og Roskilde.

Derfor kunne handelsgiganten i begyndelsen af ugen invitere på store jobmesser over hele USA, hvor arbejdssøgende kunne få tilbudt et job på dagen, skriver The Wall Street Journal.

Læs også: Amazon åbner 60.000 kvm stort udviklingscenter i Storbritannien

Amazon har tidligere lovet at ansætte 130.000 hel- eller deltidsansatte i et allerede presset marked for kvalificerede logistikarbejdere, men med 50.000 nye jobs er de efterhånden godt på vej, skriver Berlingske.dk.

Ansættelsesmålet på de 130.000 skal efter planen være i mål om et års tid. Til den tid vil selskabets arbejdsstyrke være nået op på 300.000 ansatte – sammenlignet med 30.000 i 2011.

Et presset marked
Ifølge Wall Street Journal er det amerikanske marked for logistikmedarbejdere hårdt presset for tiden. Derudover forventer man, at de sidste talenter ansættes, når julehandlen sætter ind.

Til gengæld giver det de arbejdssøgende bedre betingelser for at handle, skriver Berlingske.dk. Det er man klar over hos Amazon, hvorfor man har lagt en plan for, hvordan virksomheden skal skille sig ud fra andre arbejdsgivere.

Her vil man blandt andet tilbyde konkurrencedygtige lønninger, diverse velfærdsordninger og stipendier til uddannelse, siger Jon Olsen, der er direktør for Amazons internationale HR-afdeling.

Læs også: Amazon vil automatisere Whole Foods Market

Flest fuldtidsstillinger
Næsten 40.000 af de nye logistikjob skal være fuldtidsstillinger i Amazons varehuse, hvor pakker klargøres og sendes videre.

Derudover vil flere af de nye stillinger være i varehuse, som først åbner i løbet af de kommende måneder.

Flertallet af de resterende arbejdspladser vil formentlig være deltidsstillinger på Amazons sorteringscentre, skriver Berlingske.dk.

- EL

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce