16.11.2020  |  SCM 4.0

IoT sikkerheden halter

På trods af at flere virksomheder omstiller sig til Industri 4.0, har kun 19 procent implementeret aktiv netværk- og trafikovervågning. Det viser en ny undersøgelse fra Kaspersky. 20 procent mener, at deres største sikkerhedstrussel er IoT-relateret.

Mens 15 procent mener, at brud på datasikkerheden er det største IT-sikkerhedsproblem, deres virksomheder har, mener nu hele tyve procent, at IoT- relaterede sikkerhedstrusler er det største problem. Det viser en ny undersøgelse fra Kaspersky. 

Læs også: Hackere udnytter svage led i virksomheders forsyningskæder

”Selvom industrielle virksomheder kun øger implementeringen af tilsluttede enheder og smart systems, burde de gøre det samme, når det kommer til beskyttelse. For at opnå det, bør sikkerhed være indtænkt, når et nyt projekt sættes i gang, og for nogle virksomheder skal det ske allerede nu. IoT-bestanddele skal være fuldstændigt sikre, for at udelukke mulige angreb på dem. Sammen med trafikbeskyttelse og andre teknologier gør det hele systemet sikkert og immunt overfor cyber-trusler”, siger Grigory Sizov, leder af KasperskyOS Business Unit, i en pressemeddelelse. 

Selvom bevidstheden om farerne ved IoT vokser, så mangler virksomheder at investere i den nødvendige sikkerhed. Kun 19 procent har implementeret aktiv netværks- og trafikovervågning, og 14 procent har indført detektering af netværksafvigelser, foranstaltninger, der gør det muligt for sikkerhedsteam at spore afvigelser eller skadelig aktivitet i IoT-systemer.

- KCP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere