16.11.2020  |  SCM 4.0

IoT sikkerheden halter

På trods af at flere virksomheder omstiller sig til Industri 4.0, har kun 19 procent implementeret aktiv netværk- og trafikovervågning. Det viser en ny undersøgelse fra Kaspersky. 20 procent mener, at deres største sikkerhedstrussel er IoT-relateret.

Mens 15 procent mener, at brud på datasikkerheden er det største IT-sikkerhedsproblem, deres virksomheder har, mener nu hele tyve procent, at IoT- relaterede sikkerhedstrusler er det største problem. Det viser en ny undersøgelse fra Kaspersky. 

Læs også: Hackere udnytter svage led i virksomheders forsyningskæder

”Selvom industrielle virksomheder kun øger implementeringen af tilsluttede enheder og smart systems, burde de gøre det samme, når det kommer til beskyttelse. For at opnå det, bør sikkerhed være indtænkt, når et nyt projekt sættes i gang, og for nogle virksomheder skal det ske allerede nu. IoT-bestanddele skal være fuldstændigt sikre, for at udelukke mulige angreb på dem. Sammen med trafikbeskyttelse og andre teknologier gør det hele systemet sikkert og immunt overfor cyber-trusler”, siger Grigory Sizov, leder af KasperskyOS Business Unit, i en pressemeddelelse. 

Selvom bevidstheden om farerne ved IoT vokser, så mangler virksomheder at investere i den nødvendige sikkerhed. Kun 19 procent har implementeret aktiv netværks- og trafikovervågning, og 14 procent har indført detektering af netværksafvigelser, foranstaltninger, der gør det muligt for sikkerhedsteam at spore afvigelser eller skadelig aktivitet i IoT-systemer.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere