Cybersikkerhed

Branchenyt

Har i en plan for Cybersecurity i Supply Chain?

Vær med når vi afholder Optilon Supply Chain konfernce. Her vil Jan Lemnitzer være på scenen med inspiration til hvorfor man skal tage cyber risk mere alvorligt i Supply Chain. Det foregår den 8. September 13-16.30, online.

Indhold fra partner

IT

Rockwell Automation investerer i at styrke kundernes cybersikkerhed

Takket være partnerskaber med Dragos og CrowdStrike samt etableringen af et nyt Cybersecurity Operations Center bliver Rockwell Automations kunder nu i stand til at værne mere proaktivt om deres cybersikkerhed i alle faser af et angrebsforløb – før, under og efter.

IT

IT-chefer nedtoner regelmæssigt cybertrusler

Danske virksomheders øverste ledelse bliver vildledt omkring den reelle sikkerhedshedsrisiko, men det er ikke med IT-chefernes gode vilje. 86 procent føler sig nemlig presset til at nedtone risikoen. Det viser en global undersøgelse om IT-sikkerhed, som 210 danske chefer har deltaget i.

IT

Rockwell Automation udvider udbud af trusselsdetektionstjenester

Rockwell Automation og Cisco forener informationsteknologiske (IT) og driftsteknologiske (OT) teams i kampen mod de stadigt flere industrielle cybersikkerhedstrusler.

IT

Alle produkter kommer på nettet – men sikkerheden halter

Sikkerhed handler ikke kun om risikoen for datalæk. Det er blevet et offentligt sikkerhedsproblem, hvor smarte enheder, der ikke er sikret, kan kontrollere mennesker.

IT

IT-kriminelle udnytter corona i angreb på virksomheder

Cybertruslen er steget det seneste år. Særligt phishingangreb har virksomheder oplevet flere af, og de it-kriminelle er ikke bange for at bruge corona til at lokke virksomheder i fælden. Det viser PWC’s årlige opgørelse for cybersikkerhed i danske virksomheder.

Innovation

Algoritmer skal beskytte vindmøller og vand-netværk mod hackerangreb

Sammen med Ørsted og Grundfos sætter Aalborg Universitet og Alexandra Instituttet sig for at at udvikle og teste nye og sikre algoritmer, der kan være med til at forbedre beskyttelsen af vand-netværk, vindmøller og andre kritiske energisystemer mod hackerangreb.

IT

Tiltrængt investering skal løfte den nationale cybersikkerhed

Cybertruslen mod Danmark er alvorlig, og vi er aktuelt ikke gode nok til at dæmme op for de mange angreb, der dagligt sker. Det vil regeringen nu tage hånd om med ny national cyberstrategi, som trods mange gode takter også har et par alvorlige mangler, mener brancheorganisationen IT-Branchen.

Strategi & ledelse

Cybertruslen stiger mod transportsektoren

Center for Cybersikkerhed vurderer, at truslen fra cyberspionage mod transportsektoren er steget fra HØJ til MEGET HØJ. Det er især mod luftfragt og danske havne at truslen er rettet.

Strategi & ledelse

Hjemmekontorer udfordrer virksomheder på IT-sikkerheden

Idet flere har arbejdet hjemmefra, har IT-kriminelle intensiveret deres indsats for få adgang til enten penge eller data, der senere kan omsættes til penge. Blandt andet er er mængden af phishing-angreb steget med 11 procent indenfor det sidste år, viser en analyse foretaget af Verizon.

IT

Hacker-sikre oliefiltre er lige om hjørnet for dansk industri

C.C. Jensen, der producerer oliefiltre til tungt maskineri, har udviklet digitale opkoblede produkter, der kan være en gamechanger i industrien. Hvis produkterne består pilottesten i foråret 2021, kan de fjerne risikoen for at blive udsat for hackerangreb på et så centralt område som oliesystemerne for virksomheder som Mærsk og Vestas.

SCM 4.0

IoT sikkerheden halter

På trods af at flere virksomheder omstiller sig til Industri 4.0, har kun 19 procent implementeret aktiv netværk- og trafikovervågning. Det viser en ny undersøgelse fra Kaspersky. 20 procent mener, at deres største sikkerhedstrussel er IoT-relateret.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere