Industrirobotter

Produktion

Robotter er din nye kollega på produktionsgulvet

Vigtigheden i samarbejdet mellem menneske og robot er kun blevet forstærket under coronakrisen. Et samarbejde mellem de to parter er altafgørende for den fremtidige produktion verden over.

IT

På ti år er antallet af robotter i danske virksomheder fordoblet

Danmark indtager en sjetteplads på Dansk Metals liste over de mest robotintensive lande i verden, og antallet af robotter blev fordoblet mellem 2008 og 2017. Alligevel sakker vi bagud sammenlignet med de højest placerede lande på listen.

IT

Apple udvider globale genbrugsprogrammer

Den amerikanske IT-virksomhed Apple vil firdoble antallet af steder, hvor amerikanske borgere kan sende deres iPhones til genbrug. Det er genbrugsrobotten Daisy, der skal skille de mange telefoner ad, så ikke mindst de dyre mineraler kan blive genanvendt.

Lager & distribution

Ny mobilrobot fra MiR er designet til industrien

MiRs opdaterede og udvidede mobilrobot, MiR200, kan laste flere kilo end sin forgænger og ombygges og -programmeres efter behov. Det gør den særlig god i industrien, der i højere grad efterspørger de små robotter.

Innovation

IDA: Automatisering indeholder milliardpotentiale

Øget brug af automatiseringsteknologi kan øge produktiviteten i virksomheder og dermed udnytte et tocifret milliardpotentiale, viser IDA-analyse.

IT

MiR-robotter kan øge effektiviteten

MiR-robotten oplever fremgang, og flere og flere virksomheder vil gerne stå for salget af den populære AGV.

Branchenyt

Investering i robotter øger omsætningen hos danske virksomheder

Nyt ph.d.-studie peger på, at industrirobotter har øget omsætningen i danske virksomheder mærkbart. Samtidig ses der også tendenser til, at robotterne har medført, at virksomhederne har ansat flere medarbejdere og bidraget til gennemsnitslønnen.

Innovation

Dansk robotproducent vinder international pris

Danske Blue Ocean Robotics vandt i sidste uge en IERA Award, som anses for en af de mest prestigefyldte priser indenfor robotbranchen. Generelt oplever danske virksomheder i disse år en stor fremgang indenfor robot- og automationsindustrier.

Branchenyt

Robotudstyrsspecialist opkøber dansk iværksætterfirma

OnRobot har købt Purple Robotics, der i juni præsenterede verdens første dobbelte vakuum-griber. Dermed udvider robotudstyrsspecialisten sin produktportefølje og kommer et skridt tættere på visionen om at tilbyde 'one-stop-shopping' af robot-tilbehør.

Innovation

Robotter i logistikken – løsning, udfordring eller trussel?

Automatisering i distributionscentre, transport og lignende har et enormt potentiale, når det kommer til effektivisering. Men robotter med uddateret software kan også være en trussel mod virksomheder, produkter eller endda mennesker, advarer eksperter.

Innovation

Affaldsrobotter gavner både mennesker og miljø

Fuldautomatiske robotter kan sortere genanvendelige materialer ud af affald og derved spare store mængder ressourcer til glæde for såvel miljøet som mennesker og bundlinjer.

Produktion

Sydkorea vil udkonkurrere Kina med robotter

Sydkorea vil udfordre Kinas produktionsarbejdere med robotteknologi.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere