27.05.2019  |  Innovation

Dansk robotproducent vinder international pris

Danske Blue Ocean Robotics vandt i sidste uge en IERA Award, som anses for en af de mest prestigefyldte priser indenfor robotbranchen. Generelt oplever danske virksomheder i disse år en stor fremgang indenfor robot- og automationsindustrier.

Danske Blue Ocean Robotics, der fremstiller servicerobotter indenfor sundhed, hotel, byggeri og landbrug, har netop vundet en IERA Award for deres UV-desinfektionsrobotten.

Læs også: Hollandsk fagforening foreslår skat på robotter

IERA Award er en prestigefyldt pris indenfor robotbranchen. Den hædrer samarbejdet mellem videnskab og industri indenfor fremstilling af robotter og uddeles af The International Federation of Robotics, IFR og The IEEE Robotics and Automation Society (IEEE/RAS), som er verdens største professionelle tekniske organisation med mere end 420.000 medlemmer i over 160 lande.

”Det er en fantastisk international anerkendelse. Det betyder, at verden forstår, at vi står med et banebrydende produkt, som ikke blot reducerer risikoen for at få hospitalsrelaterede infektioner for patienterne, men i høj grad også besøgende og hospitalspersonale. Alle kan de føle sig trygge i lokaler, som er blevet desinficeret af robotten”, siger CEO i Blue Ocean Robotics, Claus Risager.

UV-desinfektionsrobotten forhøjer kvaliteten af hospitalernes desinficeringsproces. Virkningen af UV-C-lyset på robotten er uafhængigt efterprøvet og bevist i en rapport fra Teknologisk Institut, hvor det konkluderes at 99.99 procent af bakterier og andre mikroorganismer elimineres ved anvendelse af robotten. Robotten er selvkørende og sørger for at alle overflader på en patientstue belyses fra flere vinkler og på tæt hold.

Danmark har etableret sig som robotindustri
Det er dog ikke kun Blue Ocean Robotics, der har vind i sejlene. På få år har Danmark således etableret en af verdens førende robot- og automationsindustrier, med blandt andet Mobile Industrial Robots som en af toneangivende virksomheder.

Forskning, udvikling og gode betingelser for start-ups har skabt 8.500 direkte arbejdspladser over hele landet og en årlig eksport på mere end 10 milliarder kroner. Samtidig viser prognoser, at markedet kun vil vokse i årene fremover.

I 2025 forventes omsætningen at vokse til 52,5 milliarder kroner, og antallet af medarbejdere kan nå op på 25.000 - en tredobling på bare seks år. Tallene stammer fra den første analyse af Danmarks robot- og automatiseringsindustri og dens bidrag til landets økonomi, som netop er offentliggjort i en ny rapport fra Damvad Analytics.

Læs også: Analyse: Bliver dit job overtaget af robotter?

Odense Investor Summit 2019 d. 26. juni bliver det muligt at opleve Blue Ocean Robotics og andre lovende danske virksomheder fra opstartsniveau til meget avanceret niveau.

- JMA

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere