06.11.2018  |  Innovation

MiR kåret som årets vækstvirksomhed på Fyn

Mobile Industrial Robots vinder Entrepreneur Of The Year på Fyn og er nu klar til at konkurrere i landsfinalen.

Dette års EY Entrepreneur Of The Year i region Fyn løb af stablen den 1. november, hvor Mobile Industrial Robots, MiR, løb med sejren. 

Læs også: MiR lancerer efterspurgt robot til tung transport

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Den fynske robotvirksomhed er nu klar til landsfinalen, der bliver holdt den 29. november i København.

”Dette års fynske vinder ligger forrest i feltet og trækker mange flere med. Juryen hæfter sig ved, at de ikke alene har skabt en helt ny industri i Danmark, som er godt på vej til at blive et globalt væksteventyr. De hjælper også virksomheder verden over med at automatisere og optimere interne transporter. Og de er en aktiv del af et levende miljø, hvor de inspirerer andre omkring sig og selv fører nye ideer ud i livet,” siger Brian Skovhus Jakobsen, partner i EY og ansvarlig for region Fyn i EY Entrepreneur Of The Year.

Konkurrencen afholdes i år for 32. gang på verdensplan, med over 60 lande ombord. I Danmark er det 22. gang den løber af stablen. Sidste års landevinder var Aller Aqua.

EY Danmark oplever vækst
For at deltage i konkurrencen skal virksomhederne bl.a. have eksisteret i minimum tre år, have minimum 20 ansatte, hvoraf der skal være vækst i antallet af ansatte siden sidste regnskabsår. Derudover skal virksomheden have en vækst på minimum 15 procent i bruttoavance eller omsætning i det forgangne regnskabsår.

I 2018 levede 1.603 virksomheder op til EY’s deltagelseskrav, hvorimod det blot var 1.361 i 2017, hvilket er en stigning på 18 procent. Det betyder samtidig, at rekorden fra før finanskrisen i 2008 på 1.477 kvalificerede virksomheder er slået.

På Fyn steg antallet af kvalificerede virksomheder med 27 procent i forhold til sidste år, med 137 kvalificerede virksomheder i 2018.

”Erhvervslivet på Fyn har rigtig godt gang i hjulene, og vi har mange, der kan præstere høj vækst. Sidste år var der et uændret antal vækstvirksomheder på Fyn, men i år ser vi en solid fremgang,” siger Brian Skovhus Jakobsen.

Læs også: Sikkerhed og fortsat vækst

MiR konkurrerede mod fire andre finalister i regionen: Guldfeldt og Hans Jørgensen & søn, Nature Planet, Scangrip og Trade Point. EY Entrepreneur Of The Year er en international konkurrence for innovative, vækstskabende virksomheder arrangeret af rådgivnings- og revisionsfirmaet EY (også kendt som Ernst & Young).

- SN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere