MiR lancerer efterspurgt mobil robot til tung transport
Danske Mobile Industrial Robots er klar med en ny mobil robot velegnet til tung transport af fx paller. Noget der længe har været efterspurgt internt i transportindustrien.
Mobile Industrial Robots (MiR) lancerer nu en ny og forbedret robot, MiR500. Det afslørede de i går, tirsdag d. 19. juni, på Europas største automationsmesse, Automatica i München.
Læs også: Teradyne køber fynsk robotvirksomhed for 1,7 milliarder kroner
Robotten har en løftekapacitet på 500 kg og kan automatisk hente, transportere og aflevere paller med hastigheder op til 7,2 km/t. Det betyder, at industrien kan optimere logistikken internt i hele produktionskæden fra lager til vareudlevering ved udelukkende af anvende MiR-robotter til både tung og lettere transport.
Det vil erstatte flere medarbejdere i industrien og varehuse rundt om i verden.
”MiR500 er udviklet på baggrund af de behov, vi har mødt hos eksisterende og potentielle kunder, som har afprøvet vores andre robotter og nu ser store muligheder i at automatisere den interne transport af tunge emner og europaller”, siger CEO i MiR, Thomas Visti.
Perfekt til tunge løft
Ligesom MiRs øvrige robotter benytter MiR500 sig af en avanceret teknologi og software, der gør det muligt for robotten at navigere autonomt og registrere eventuelle forhindringer som andre køretøjer og mennesker.
Teknologien er grundlæggende den samme som i MiR100 og MiR200, som allerede anvendes i produktioner hos multinationale virksomheder som Honeywell, Kamstrup, Hitachi og Flex. Men forskellen ligger i stedet i den nye robots størrelse, bæreevnen og anvendelsesmulighederne.
”MiR500 er en ekstrem robust robot, som er endnu stærkere i konstruktionen end vores øvrige robotter og som passer perfekt ind i industrielle miljøer. Samtidig er det enkelt at udvikle og udskifte topmoduler, så robotten kan anvendes til forskellige transportformål. Den kan for eksempel monteres med en palleløfter, et transportbånd eller en robotarm”, forklarer Thomas Visti.
Derudover er den kollaborative mobile robot er designet til at opfylde de høje sikkerhedsstandarder, som kræves for at opnå den anerkendte TÜV-certificering.
Robotterne overtager intern transport
Ifølge International Federation of Robotics vil markedet for mobile robotter for alvor eksplodere i de kommende år, efterhånden som flere og flere virksomheder byder moderne teknologi velkommen.
”Industrien leder efter nye måder at optimere produktionen for at øge konkurrenceevnen, og den interne transport er den sidste del af automatiseringen, som mangler. Der har vi ramt den helt rigtige timing med vores kollaborative, mobile robotter,” siger Thomas Visti.
Læs også: Ny logistikløsning optimerer produktionen hos Louis Poulsen
Og det er noget, der kan ses på bundlinjen. Fra 2015 til 2016 femdoblede MiR sit robotsalg. Fra 2016 til 2017 blev omsætningen tredoblet til 77,5 millioner kroner, og her i 2018 budgetteres der med mindst en fordobling af omsætningen i forhold til sidste år. MiR forventer at øge sin samlede stab fra de nuværende 65 ansatte til cirka 120 i 2018.
- EST