Sikkerhed og fortsat vækst

Med milliardsalget til Teradyne har Mobile Industrial Robots fået kapital i ryggen, der giver sikkerhed for at væksten i det fynske selskab kan fortsætte. Synergier og tryghed var afgørende for, at handlen gik igennem, fortæller CEO Thomas Visti.

MiR's stærke logistikrobotter er sammen med resten af selskabet kommet på amerikanske hænder. Foto: MiR.

31.08.2018

Anders Kampmann, SCM.dk

I slutningen af april 2018 kunne fynske Mobile Industrial Robots (MiR) melde ud, at virksomheden var blevet solgt til den amerikanske koncern Teradyne, der producerer udstyr til automation i industrien. Handlen beløb sig til 1,7 milliarder kroner, og er delvist afhængig af, at visse præstationsmål bliver opfyldt frem mod 2020.

”Med den øgede økonomiske sikkerhed bliver der åbnet yderligere op for langsigtede investeringer, så vi styrker den kurs, vi har udstukket i forvejen”, siger Thomas Visti om handlen med Teradyne. Foto: MiR.

”En stor dag for os”, sagde adm. direktør i MiR, Thomas Visti, ved offentliggørelsen af opkøbet, som han, da SCM+Logistik spørger ind til det, beskriver som ganske oplagt, selvom det måske ikke som sådan lå i kortene.

”Det er ikke noget, der har været planlagt længe, og vi gjorde os selvfølgelig også en masse overvejelser, da tilbuddet kom på bordet. Men der var en lang række faktorer, der gjorde, at vi var sikre på, at det var det rigtige at gøre”, siger han og fortsætter:

”Først og fremmest ser vi et godt match mellem os og Teradyne; de har erfaringen på markedet og vil lade os arbejde videre i frie rammer med base her i Odense og vores nuværende strategi som udgangspunkt”, tilføjer Thomas Visti og understreger samtidig, at handlen er blevet taget godt imod i hele organisationen og blandt partnere, leverandører etc.

Tryghed i UR-handel
Derudover var selvsamme Teradynes køb af Universal Robots i 2015, som ifølge Thomas Visti er gået godt, med til at skabe tryghed omkring de langsigtede perspektiver, fordi man får en sikkerhed for, at fremtidsplanerne får et endnu bedre fundament.

”Vi har jo haft relationer til Teradyne, blandt andet via en masse af de samme kunder, gennem længere tid, og på den baggrund ved vi, at vi får tilført kapital og kompetencer, fx inden for supply chain, som kan være med til at sikre vores fortsatte vækst og gode position på markedet med alle de synergier, der er indbygget her”, siger Thomas Visti.

Konkret har MiR alene i år doblet op på medarbejderfronten (fra 51 til 103 ansatte), og derudover er over 20 positioner åbne pt. Til at fylde de stillinger vil man fra MiR’s side gerne rekruttere globalt, og det bliver muligt i langt højere grad med de økonomiske muskler, salget giver.

Om Thomas Visti

Uddannelse:
Bachelor i Engineering, Syddansk Universitet, elektriker, Odense Tekniske Skole.

Erhvervskarriere:
CEO i MiR siden november 2014. Sales director og CCO, Universal Robots, team manager, Sauer-Danfoss.

Målsætningen for resten af året lyder på at fordoble omsætningen, og mindst 13 nyansættelser skal bringe arbejdsstyrken op i nærheden af 120 ansatte. Med midlerne fra opkøbet i baghånden er Thomas Visti sikker på, at pilen peger opad.

”Ambitionerne er de samme som før, og med den øgede økonomiske sikkerhed bliver der åbnet yderligere op for langsigtede investeringer, så på den måde sker der jo faktisk ikke de store ændringer. Vi styrker bare den kurs, vi havde udstukket i forvejen”, slutter han.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

30.10.2024SCM.dk

Et nyt samarbejde løser et logistisk mareridt for transportvirksomhed

30.10.2024SCM.dk

Produktionsvirksomheder kan se frem til bedre vilkår med mindre bureaukrati

24.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

24.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

ISO 14001: Webinar netværk

24.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

CSRD-rapportering

23.10.2024SCM.dk

COP16: Redning af biodiversiteten for vores egen skyld

22.10.2024Zetes

Sponseret

Zetes investerer i Robotize, en virksomhed specialiseret i autonome mobile robotter

22.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Introduktion til Livscyklusvurdering (LCA)

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

31.10.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Aarhus Vest Rytoften 3, 8210, Aarhus V

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværksforsvar og angrebshåndtering

Vil du lære det nyeste inden for trusler, sårbarhed og malware – og samtidig blive skarp på kryptografiske løsninger?

Dato

31.10.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

Energistyrelsen udsendte den 1. juli 2024 den nye Bekendtgørelse 761/2024 om obligatoriske energiledelsessystemer og energi og klimasyn i visse virksomheder.

Dato

06.11.2024

Sted

Online