28.04.2017  |  Branchenyt

Analyse: Bliver dit job overtaget af robotter?

En rapport udarbejdet af McKinsey & Company stiller skarpt på 2.000 arbejdsfunktioner, og hvorvidt der er mulighed for, at de med tiden bliver overtaget af automatisering. Danmark ligger lidt under det globale risikogennemsnit.

I en nylig rapport udarbejdet af McKinsey & Company har man foretaget en analyse af 2.000 arbejdsfunktioner og deraf undersøgt, hvorvidt der er sandsynlighed for, at disse i fremtiden kan blive overtaget af teknologien.

Læs også: IDA: Automatisering indeholder milliardpotentiale

Analysen viser blandt andet, at 40 procent af vores arbejdsopgaver kan blive digitaliseret og automatiseret med den teknologi, vi kender i dag.

Således nævner rapporten at, der er op til 73 procents sandsynlighed for, at maskinoperatører, der udfører rutinemæssige opgaver i dagligdagen, får automatiseret deres job, hvorimod fagfolk, der bruger der meste af deres arbejdstid på at interagere på ikke-rutinemæssige måder kun har 19 procents sandsynlighed for at få overtaget sit job.

Længden på din uddannelse kan have betydning
Samtidig påpeger den, at folk med kortere uddannelser oftere står overfor en høj grad af automatisering i forhold til folk med længere videregående uddannelser.

I undersøgelsen er længden på en uddannelse sidestillet med kompleksiteten af de opgaver, som arbejdstageren udfører.

For eksempel er mange af dem, der har lav sandsynlighed for at blive udsat for automatisering, ofte folk med kreative eller sociale færdigheder.

Rapporten har taget udgangspunkt i 47 lande, der repræsenterer 95 procent af verdens BNP.

Læs også: Janus Friis-robotter skal levere varer i to amerikanske byer

Her er det globale gennemsnit for sandsynligheden for automatisering på 49 procent. Det danske gennemsnit er imidlertid en smule lavere med 40 procent, hvilket hovedsageligt skyldes den offentlige sektor.

- EL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere