Robotindustri mødes om AI, den grønne omstilling og fremtidens arbejdsmarked

Flere højaktuelle emner står øverst på dagsordenen, når den europæiske robotindustri samles i Odense midt i marts. Roboteventet R-24 løber af stablen på Odense Congress Center i en by, der har udviklet sig til en af verdens førende robotbyer.

R-24 finder sted den 13.-15. marts, og det er tredje gang, at Odense Congress Center lægger rammer til det, der er blevet et af de største robotevents på europæisk grund. Foto: Odense Sport & Event

22.02.2024

SCM.dk

Når R-24, Nordens største robotevent, åbner dørene i Odense den 13.-15. marts, vil besøgende blive mødt af et konferenceprogram, der har fokus på nogle af tidens allerstørste trends. Med keynotes inden for blandt andet AI, den grønne omstilling, cybersecurity og fremtidens arbejdsmarked, står et stærkt lineup af keynote-speakers og oplægsholdere fra hele verden klar til at udforske og forme fremtiden inden for robotteknologi.

Det er store spørgsmål, som det omfattende konferenceprogram forsøger at besvare i løbet af messens tre dage. Kombinationen af den grønne omstilling, mangel på kvalificeret arbejdskraft og fremadstormende teknologier som AI og avanceret robotteknologi er i disse år i gang med at transformere det globale arbejdsmarked.

Men hvor er arbejdsmarkedet, og ikke mindst fremstillingsindustrien, på vej hen? Og hvordan kan netop AI, robotter og andre avancerede automationsteknologier afhjælpe den globale mangel på kvalificeret arbejdskraft og samtidig bidrage til den grønne omstilling?

”Alle er enige om, at såvel vores arbejdsmarked som vores dagligdag er under forvandling. Det sker som følge af dels klimakrisen og dels nogle fuldstændig banebrydende teknologier. Men det er de færreste, der ved, hvor vi ender henne. På R-24 vil vi forsøge at give nogle svar ved at samle de skarpeste hjerner fra både industrien og forskningsverdenen”, siger Michael Helm, projektleder på R-24.

Overskrifterne på R-24’s konferenceprogram er emner som AI, fremtidens arbejdsmarked, den grønne omstilling, cybersecurity og nye softwareplatforme.

En af konferenceprogrammets bekræftede keynote speakers er Ryan Gariepy, som er grundlægger af de canadiske virksomheder Clearpath Robotics og OTTO Motors. Derudover er Ryan Gariepy kendt som værende en af de første forskere til offentligt at italesætte farerne ved såkaldte dræberrobotter, altså AI-baserede våbensystemer.
Han vil på sit oplæg blandt andet komme ind på, hvordan AI skubber til grænserne for, hvad robotter, droner og andre avancerede automationsteknologier er i stand til, og hvilke konsekvenser det får for såvel organisationer som mennesker.

Andre bekræftede keynote-speakers omfatter Jennifer M. Apicella fra Pittsburgh Robotics Network, fremtidsforsker Liselotte Lyngsø, Anders Billesø Beck fra Odense Robotics, Thomas Houden fra OnRobot, Jan Ciechanowicz fra Mobile Industrial Robots, Kent Norman fra Dubex samt Peter Christensen fra den danske pumpeproducent Grundfos, der vil fortælle om koncernens arbejde med fremtidig bæredygtig produktion via robotter.

Derudover kan de besøgende se frem til en række inspirerende cases fra virksomheder, der er lykkedes med at implementere nye teknologier og vækste deres forretning. Der vil således være en række oplæg målrettet slutbrugere inden for både produktion, landbrug og gartneri, byggeri og sundhed.

”Det er vigtigt for os, at vi, som et stort europæisk robotevent, viser en vej frem og præsenterer konstruktive bud på løsninger og cases, der kan inspirere andre. Fremkomsten af AI, robotter og droner giver selvfølgelig nogle dilemmaer og problemstillinger, men disse teknologier rummer også et enormt potentiale, hvis de bliver brugt rigtigt”, siger Michael Helm.

R-24 finder sted den 13.-15. marts, og det er tredje gang, at Odense Congress Center lægger rammer til det, der er blevet et af de største robotevents på europæisk grund. Således samlede forgængeren, R-22, mere end 5.000 besøgende fra hele verden.

Læs også: Inspirationsdag skal hjælpe med overblik over robotteknologi

Eventet finder sted i Odense, der har udviklet sig til at blive en af verdens førende robothubs med et økosystem bestående af mere end 160 virksomheder og organisationer inden for robotteknologi og droner - herunder robotpionerer som Universal Robots og Mobile Industrial Robots (MIR).

Totalt beskæftiger robotindustrien i Odense ca. 3.600 mennesker.

/ PiB

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

21.11.2024SCM.dk

Danske topledere investerer heftigt i AI – uden at vide noget om teknologien

20.11.2024AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

20.11.2024Columbus

Sponseret

IAMs vigtige rolle i Nuudays digitale transformation

19.11.2024SCM.dk

EU vil styrke cybersikkerheden med nye sikkerhedskrav

19.11.2024SCM.dk

Fremtiden vil byde på store investeringer i cybersikkerhed med AI som livredder

19.11.2024Columbus

Sponseret

ATP om indkøb af IAM-løsninger: ”Skab dialog med leverandører og undgå impulskøb”

19.11.2024SCM.dk

Indspark: I praksis er AI langt fra de sci-fi-scenarier, der dominerer mediebilledet

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online