Robotter klarer lakeringsprocessen i fin stil

Den danske virksomhed Brandt A/S har indført robotter som en integreret del af den daglige drift. De er med til at forbedre produktionsprocesser og skabe mere robusthed i værdikæden for virksomheden.

”Vi er meget begejstrede for nu at introducere UR10-robotter i vores lakeringsproces”, fortæller Rene Damgaard Hansen. Foto: Universal Robot

07.05.2024

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Brandt A/S har mere end 60 års erfaring inden for lakeringsindustrien, og virksomheden har nu taget et stort teknologisk skridt ved at implementere Universal Robots UR10-robotløsninger i deres produktionsproces for at opnå ensartet kvalitet i deres produkter og samtidigt øge effektivitet og robusthed. 

Virksomheden specialiserer sig i vådlakering, og den har tidligere stået over for udfordringer med manuelle processer, der ikke altid kunne levere den nøjagtighed, de stræbte efter. Dette ledte til en søgen efter automatiseringsløsninger, hvilket førte dem til Universal Robots, og nu har Brandt A/S indført avancerede UR10-robotter i deres lakeringsproces. 

”Vi er meget begejstrede for nu at introducere UR10-robotter i vores lakeringsproces. Vi har søgt med lys og lygte efter nogle robotter til vores touch up-afdeling, og nu ser det ud til, at vi er rigtig tæt på. Vi er startet med to robotter; men vi har også andre platforme, hvor vi skal have robotter implementeret, for det er den vej, vi vil gå. Robotter og digitalisering er vejen frem, tror vi på”, siger Rene Damgaard Hansen, der er CEO for Brandt A/S. 

”Vi er startet med to robotter; men vi har også andre platforme, hvor vi skal have robotter implementeret, for det er den vej, vi vil gå”, fortæller Rene Damgaard Hansen. Foto: Universal Robot

Den automatiske succes
Den automatiserende tilgang til lakeringsprocessen har da også allerede vist sig at være en stor succes for Brandt A/S.

”Før vi fik robotterne, stod der en mand og håndsprøjtede 24/7. Nu har vi vores Mimic kørende, som optager vores bevægelser, når vi står og maler, og så kopierer den faktisk vores bevægelser over på robotarmen”, fortæller Team Leader for Powder Coating hos Brandt A/S, Sune Andersen. 

Den nøjagtighed og ensartethed, som robotterne bringer til processen, har ikke kun frigjort medarbejdere fra rutinemæssige opgaver, men har også forbedret produktkvaliteten, forklarer Sune Andersen. Han supplerer:

”Vi får forbindelse til robotten, hvorefter vi liner spray-pistolen op, så vi kan tracke vores egne bevægelser. Robotten registrerer hver start på møblerne, så vi kører bare programmet igen og igen”. 

”Man behøver faktisk ikke at have en særlig stor batch, før det kan betale sig at sætte en malerrobot i gang på den måde”, fortæller Sune McDonald Bertelsen. Foto: Universal Robot

Automatisering kræver samarbejde
Automatiseringen af robotten er muliggjort gennem et tæt samarbejde mellem blandt andet Brandt A/S og Universal Robots.

”Man behøver faktisk ikke at have en særlig stor batch, før det kan betale sig at sætte en malerrobot i gang på den måde. Og så kræver det ikke en stor uddannelse at benytte sig af robotten”, fortæller Sune McDonald Bertelsen, der er Country Manager hos Universal Robots. 

Nordbo Robotics og G.A. Hansen har også været vigtige aktører i implementeringen af UR10-robotterne hos Brandt A/S. Cobotten fra Universal Robots er nemlig implementeret med Nordbo Robotics programmeringsenhed og G.A Hansens Gema Pulverboks. Disse komponenter sikrer tilsammen, at UR10-robotterne kan lave en fuldstændig ensartet kvalitet fra gang til gang. 

Brandt A/S' succesfulde integration af UR10-robotter markerer en vigtig milepæl i deres stræben efter kvalitet, robusthed og effektivitet. Med stærkt samarbejde og teknologisk innovation demonstrerer virksomheden automatiseringens fordele for branchen.

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

21.11.2024SCM.dk

Danske topledere investerer heftigt i AI – uden at vide noget om teknologien

20.11.2024AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

20.11.2024Columbus

Sponseret

IAMs vigtige rolle i Nuudays digitale transformation

19.11.2024SCM.dk

EU vil styrke cybersikkerheden med nye sikkerhedskrav

19.11.2024SCM.dk

Fremtiden vil byde på store investeringer i cybersikkerhed med AI som livredder

19.11.2024Columbus

Sponseret

ATP om indkøb af IAM-løsninger: ”Skab dialog med leverandører og undgå impulskøb”

19.11.2024SCM.dk

Indspark: I praksis er AI langt fra de sci-fi-scenarier, der dominerer mediebilledet

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online