11.05.2017  |  Lager & distribution

FedEx’ grønne tiltag bærer frugt

FedEx har reduceret sit CO2-udslip gennem to projekter. Ny rapport går i dybden med resultaterne.

Fragtselskabet FedEx udsendte i sidste måned en rapport omhandlende resultaterne af to grønne initiativer, der udspringer af virksomhedens mål om at mindske sit aftryk.  

Det første initiativ går ud på, at fragtgiganten har købt nye, mere effektive fly og samtidig indført driftsmæssige forbedringer. I alt betyder det, at FedEx har skåret 1,47 millioner tons af sine flys CO2-udledning.

Flyprojektet betyder, at FedEx er godt på vej til at nå sine mål fra 2005, der blandt andet handler om at reducere sine flymaskiners kulstofudledning med 30 procent i år 2020. Indtil videre ligger reduceringsprocenten på 22.

Læs også: FedEx klar til AI og selvkørende biler

Det andet projekt slår ned på den firhjulede fragt. FedEx har investeret i køretøjer, der kører på alternative brændstoffer og samtidig kigget på, hvordan chaufførerne kan køre mest muligt energieffektivt. I alt har dette projekt sparet FedEx – og atmosfæren – for 217.000 tons CO2.

Læs også: Ford vil mindske CO2-udledningen i sin forsyningskæde

Selvom rapporten i mindre grad sætter fokus på de økonomiske aspekter i projekterne, er der også her positive resultater for fragtselskabet. Tilsammen har de to initiativer nemlig sparet FedEx for 281 millioner dollars i omkostninger – og det er alene i regnskabsåret 2016.

Læs hele rapporten fra FedEx her.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere