29.01.2018  |  SCM 4.0

Et mere til samlingen: Amazon søger patent på gaderobot

Amazon arbejder videre med de automatiske løsninger. Seneste skud på patentstammen er en selvkørende varerobot, som selskabet lægger op til skal være privatejet og hente pakker fra fx en lastbil.

Selvom automation måske ikke er svaret på at få en pakke de sidste meter fra en lastbil til kunden, så fortsætter Amazon med at indhente patenter på løsninger, der bevæger sig i netop den retning.

Læs også: Amazon og Whole Foods kan skabe en ny handelsvirkelighed

I en netop offentliggjort ansøgning vil Seattleselskabet have patent på en gaderobot, der umiddelbart ligner de små Starship-køretøjer, Janus Friis lancerede for over to år siden, men imidlertid har et lidt andet arbejdsformål, skriver Geekwire.

Amazons idé med den kompakte AGV (her i betydningen autonomous ground vehicle) er således at den kan trille ud fra nogens bopæl, hente en pakke fra en omdelingslastbil og levere den det rette sted. Med andre ord skal det altså ikke være Amazons robot, men derimod den enkelte forbrugers, måske til deling.

”AGV’erne kan være ejet af individuelle brugere og/eller servicere en gruppe af brugere i et givent område (fx et lejlighedsbyggeri, boligkvarter etc.)”, skriver opfinderne Tye Michael Brady og Ethan Zane Evans ifølge Geekwire.

Måske kølerum med madvarer
I konceptet forestiller Amazon sig en større gruppe af fortovsrobotter samle sig omkring en leveringslastbil for at modtage deres pakker og transportere dem til de respektive modtagere, enten på en privatadresse eller via et leveringsskab.

Geekwire spekulerer derudover i at robotterne måske kunne blive udstyret med en kode, der lader dem komme ind i modtagerens hus, evt. gennem en garage, sådan som Amazon Key allerede gør det muligt.

Læs også: DHL tester postrobot i Tyskland

Den 17 sider lange ansøgning, der blev indsendt tilbage i juli 2016, beskriver et væld af scenarier omkring hvordan robotterne kan bruges, bl.a. til at deles om at flytte ting og sager fra A til B, ligesom muligheden for at udstyre dem med nedkølede rum til levere fx madvarer er omtalt.

-AK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere