Amazons patenter flyver videre

Urbane automatiserede dronetårne, ekstra flyvemotorer og støjreducerende propeller. Amazons seneste stak patenter hører i den grad (igen) til i de højere luftlag – og centralt i byerne.

To versioner af dronetårnet, der er patenteret i forskellige udformninger. Bemærk størrelsesforholdet omkring lastbilerne i bunden. Illustration: Amazon/USPTO.

28.06.2017

SCM.dk

Problemet med dem er imidlertid, at de netop grundet deres størrelse som hovedregel er placeret et godt stykke uden for byerne, og dermed også et godt stykke fra de kunder, der skal have de mange varer, som passerer gennem centrene.

Sådan lyder i hvert fald en del af argumentationen fra den Seattle-baserede koncern i et i rækken af nye patenter, som selskabet for nylig har indgivet til de amerikanske myndigheder, skriver siliconbeat. Fælles for patenterne er, at de centrerer sig omkring muliggørelsen af dronelevering i urbane områder.

Dronesværm uden støj
Det nok mest spektakulære patent handler om et slags dronetårn, der som en form for fuldautomatisk bistade skal tjene som hjem for en sværm af droner, der uden nævneværdig menneskelig indblanding skal afhente varer, som lastbiler leverer til faciliteten, og derfra flyve dem ud til modtagerne i den omkringliggende by.

Dronetårn-patentet beskriver bl.a. også en form for affyringsmekanisme, der skal sende dronerne af sted i høj fart. Illustration: Amazon/USPTO.

Lastbilerne ankommer selvsagt i gadeplan, mens selve droneaktiviteten skal foregå højere oppe i tårnet med henblik på at minimere støjgenerne, som er en central udfordring for droneleveringskonceptet.

Netop for at adressere den barriere, har Amazon også indgivet en stribe forskellige patenter, der på hver sin måde søger at minimere den højfrekvente larm fra dronernes propeller. Konkret arbejder man eksempelvis med vingernes design for at kunne kontrollere lyden bedre. Idéen er at reducere støjen til det, Amazon selv kalder ”white noise”, altså en form for baggrundslyd, der vil være mere acceptabel for det menneskelige øre end den velkendte skingre summen, de fleste droner udsender.

Sikker flyvning
Lidt støj er imidlertid et mindre problem sammenlignet med bekymringen for, at en tungt læsset drone mister fremdriften og falder ned i hovedet på folk på gaden. Men også den udfordring har Amazon adresseret i sin patentstrøm.

Propellen med de to motorer (nr. 102, 1 og 2), som skal sørge for ekstra sikkerhed under flyvningen. Illustration: Amazon/USPTO.

Løsningen er sådan set ganske simpel: to motorer pr. propel. Hvis den første motor slår fra, vil den anden kunne koble til og overtage rotationen af propellen, som ansøgningen beskriver det.

Læs også: JD.com vil bygge Kinas største dronenetværk

Ligesom det er tilfældet med den bunke af andre Amazon-patenter, vi har omtalt her på SCM.dk, så er det selvsagt svært at spå om, hvorvidt og i så fald hvornår disse idéer bliver til virkelighed. Men som siliconbeat også noterer sig, så vidner den seneste stribe her i hvert fald om, at droneområdet fortsat har topprioritet for Jeff Bezos’ selskab. Det kan eksempelvis blive en del af det program, der skal lade sitets Prime-medlemmer prøve tøj gratis og sende de uønskede ting retur uden beregning.

-AK

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Nordiske virksomheder har 23 milliarder euro bundet i overflødige lagre

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

20.11.2024Logicenters

Sponseret

Logicenters expands in Denmark with a new logistics center

Unused potential for Nordic companies – 23 billion euros tied up in unnecessary inventory

20.11.2024Optilon Danmark

Sponseret

18.11.2024DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

15.11.2024WITRON Group

Sponseret

Successful change management in logistics automation

15.11.2024SCM.dk

53,8 millioner iskolde lager-m3 understøtter globale fødevarekæder

14.11.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Coolshop optimerer logistikken med Geek+

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online