25.04.2016  |  Sourcing

Byggefirmaer kan have slaver i forsyningskæden

Mere end hver fjerde byggefirma på verdensplan har ikke ordentlig overblik over de ansatte i deres forsyningskæde, og kan risikere at overtræde lovgivningen om slaveri.

Byggefirmaer og entreprenører bør beskytte sig selv bedre mod risici i forbindelse med deres forsyningskæde, lyder konklusionen i en ny undersøgelse fra industriresearchselskabet Achilles. Undersøgelsen afslører, at en lang række virksomheder i byggebranchen verden over indrømmer, at de ikke har nogen planer for at beskytte alle arbejderne i deres forsyningskæde, skriver Construction Global.

Nærmere bestemt har mere end hver fjerde selskab (28 procent) ikke nogen strategi på plads, der kan skabe overblik over medarbejdere i alle led af virksomhedernes (ofte meget lange) forsyningskæder, og det skaber stor risiko for, at firmaerne – utilsigtet eller ej – kommer til at overtræde den såkaldte Modern Slavery Act, der skal forhindre netop moderne slaveri.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Tvangsarbejde i leverandørkæden kan bekæmpes i skyen

Selvom en sådan strategi vil være et vigtigt første skridt i forhold til at sikre etisk og arbejdsmæssigt korrekte forhold med alle samarbejdspartnere i forsyningskæden, så mangler de altså i stor stil. Yderligere 11 procent af de adspurgte virksomheder har heller ikke nogen planer om at implementere en strategi på området.

Undersøgelsen inkluderer byggefirmaer fra de nordiske lande, Storbritannien, USA, Spanien, Brasilien, Australien og Mellemøsten.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere