29.06.2020  |  Lager & distribution

Biltema effektiviserer med ny logistikpartner

En stor aftale om international spedition er indgået mellem detailkæden Biltema og den tyske logistikekspert DB Schenker. Samarbejdet medfører forbedret logistik og dermed lavere omkostninger og mindre klimabelastning.

Biltema, der forhandler produkter og tilbehør til biler, byggeri, fritid og både, har valgt DB Schenker som koncernens nye logistikpartner.

Læs også: Detailkæden Biltema opretter sit eget logistikfirma

Evalueringen af potentielle speditionsvirksomheder har været omfattende og grundig og førte i sidste ende til, at Biltema har indgået en enorm aftale med DB Schenker. Deutsche Bahns datterselskab overtager dermed al spedition af varer fra Biltemas leverandører verden over.

Ifølge koncernchef i Biltema, Knut R. Svenningsen, fortsætter virksomhedens solide vækst, og Biltema har i dag en meget stærk position på det nordiske marked. For at optimere transporten og få en mere klimavenlig løsning har detailgiganten set sig om i markedet efter en ny logistikpartner. Biltema samarbejdede indtil nu med Agility.

Reduceret miljøpåvirkning
”For at vi kan fortsætte vores vækst og udvikling, har vi brug for en partner, der kan levere digitalt moderne logistiksystemer og er i stand til at holde trit med vores udbud og efterspørgsel, hvilket DB Schenker i høj grad er. DB Schenker opfylder samtidig vores behov i forhold til korrekt håndtering af vores massive godsmængde under transport – hvilket yderligere reducerer vores miljøpåvirkning ved at skære ned på antallet af ture”, siger Knut R. Svenningsen.

DB Schenker er klar til at komme i gang med det nye samarbejde.

”Vi er stolte af at komme ind som partner for Biltemas globale transport. Vi ser nu frem til et langsigtet samarbejde, hvor vi sammen kan fortsætte med at udvikle logistik og reducere miljøpåvirkningen. Sammen med Biltema vil vi fokusere på de digitale løsninger og løbende udvikle vores del af Biltemas forsyningskæde”, siger Mats Grundius, der er Head of Cluster Sweden, Danmark and Island i DB Schenker.

Læs også: Maersk og DB Schenker samarbejder om at nedsætte CO2-udslippet

Det moderniserede supply chain-system sikrer effektivitet og en mere miljøvenlig transport, der nedbringer Biltemas omkostninger til søfragt med 50 procent.

- SMF

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere