15.01.2019  |  Branchenyt

Detailkæden Biltema opretter sit eget logistikfirma

Biltema, der er en af nordens største detailkæder, vil sikre mere effektiv og miljøvenlig varetransport. Derfor opretter firmaet sit eget logistikfirma, Biltema Logistics, der i fremtiden skal transportere kædens varer til Danmark.

Detailkæden Biltema, der er en af nordens største, oplever, at der er stor efterspørgsel på blandt andet bilreservedele, haveredskaber og fitnessudstyr. Derfor opretter kæden nu sit eget logistikfirma under navnet Biltema Logistics, for at sikre at varerne kommer mere effektivt og miljøvenligt fra lager til varehus.

Læs også: Viega tilbyder grossister dag-til-dag-levering af stort sortiment

”Vi er nødt til hele tiden at se på, hvordan vi kan arbejde smartere, så vi kan følge med den kraftige ekspansion. Med Biltema Logistics sikrer vi, at varehusene altid har de efterspurgte produkter på hylderne, så kunderne ikke skal gå forgæves eller vente på, at varehuset bestiller et produkt hjem”, siger Bjarne Sandberg, der er administrerende direktør for Biltema Logistics.

Biltema-tog
Udover at Biltema vil gøre transporten mere effektiv, så har kæden også fokus på det miljøvenlige aspekt, fortæller direktør i Biltema Danmark, Jacob Møller

”Vi skal så vidt muligt væk fra at bruge lastbiltransport, fordi det forurener så meget. Derfor undersøger vi lige nu mulighederne for at få vores eget Biltema-tog, der kan transportere varer til Danmark fra Sverige. Som en af de største i Norden har vi et stort ansvar for miljøet, og det skal vi tænke med, i alt vi gør”, siger han.

Læs også: Faldende priser giver nye muligheder for godstransport på skinner

Biltema har 11 varehuse i Danmark, der alle modtager varer fra Biltema Logistics’ lager i Sverige. Lageret er på 225.000 kvadratmeter, og virksomheden planlægger at udvide det med yderligere 120.000 m2.

- SDN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere