Maersk og DB Schenker samarbejder om at nedsætte CO2-udslippet

Den danske containergigant Mærsk og SCM-virksomheden DB Schenker fra Tyskland arbejder sammen om at mindske forureningen af verdenshavene og nedsætte kulstofudledningen.

Maersk og DB Schenker har samarbejdet om blandt andet at reducere CO2-udledningen per fragtet container. Målet på 20 procent opnåede man i 2018. Foto: Maersk.

04.06.2019

SCM.dk

Maersk har sat ekstra fokus på bæredygtighed de seneste år og har siden 2014 samarbejdet med den tyske SCM-virksomhed DB Schenker om at sikre mindre forurening på verdenshavene og samtidig nedsætte kulstofudslippet. 

Læs også: Maersk klar til biobrændstoftest

”Vi er på samme side med transportvirksomhederne, der stræber efter højere niveauer af miljømæssig bæredygtighed og mindre forurening. Vi arbejder sammen for at holde flaget og sætter vores hoveder sammen for at komme med bedre brændstofprodukter som ikke-fossile og lavt svovlblandinger”, siger DB Schenkers Corporate Climate Protection Manager, Andreas Schön.

Målet for samarbejdet var oprindeligt at nedsætte CO2-udslippet per transporteret container med 20 procent i 2020, hvilket blev opnået allerede sidste år, altså to år før planlagt.

Bæredygtig målsætning kræver innovation
CO2-neutrale fragtskibe skal laves kommercielle inden 2030, hvis Maersk skal nå sit bæredygtige mål, forklarer Senior Sustainable Advisor fra Maersk, Mads Stensen. Derudover skal der også ske en acceleration rent innovativt med nye opfindelser og tilpasning af nye teknologier, der begge kan hjælpe shippingindustrien med at nå i mål.

”Vi har fokuseret på at forbedre brændstofeffektiviteten og reducere forureningen i mere end ti år nu takket være højere brændstofpriser og større vægt på bæredygtighed og kulstof”, siger Mads Stensen, der vurderer, at Maersk næsten har halveret emissionerne per container.

Foruden samarbejdet med Maersk arbejder DB Schenker også med andre transportvirksomheder, som gerne vil opnå en mere bæredygtig forretningskæde.

”Ocean shipping transporterer omkring 85 procent af verdens last og genererer stor forurening undervejs. Det åbner dørene op for, at søfartsselskaber og logistikudbydere justerer og reducerer disse tal sammen med alle aktører og interessenter i forsyningskæden”, siger Andreas Schön.

Læs også: ”Som branche er vi nødt til at finde nogle bedre klimaløsninger”

Han forklarer videre, at transportsektoren vil fortsætte med at vokse, og det derfor er vigtigt, at industrien sætter sig grundigt ind i, hvad der kan gøres, og involverer sig i hele forsyningskæden.

- SDN

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Nordiske virksomheder har 23 milliarder euro bundet i overflødige lagre

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

20.11.2024Logicenters

Sponseret

Logicenters expands in Denmark with a new logistics center

Unused potential for Nordic companies – 23 billion euros tied up in unnecessary inventory

20.11.2024Optilon Danmark

Sponseret

18.11.2024DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

15.11.2024WITRON Group

Sponseret

Successful change management in logistics automation

15.11.2024SCM.dk

53,8 millioner iskolde lager-m3 understøtter globale fødevarekæder

14.11.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Coolshop optimerer logistikken med Geek+

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online