04.06.2019  |  Lager & distribution

Maersk og DB Schenker samarbejder om at nedsætte CO2-udslippet

Den danske containergigant Mærsk og SCM-virksomheden DB Schenker fra Tyskland arbejder sammen om at mindske forureningen af verdenshavene og nedsætte kulstofudledningen.

Maersk har sat ekstra fokus på bæredygtighed de seneste år og har siden 2014 samarbejdet med den tyske SCM-virksomhed DB Schenker om at sikre mindre forurening på verdenshavene og samtidig nedsætte kulstofudslippet. 

Læs også: Maersk klar til biobrændstoftest

”Vi er på samme side med transportvirksomhederne, der stræber efter højere niveauer af miljømæssig bæredygtighed og mindre forurening. Vi arbejder sammen for at holde flaget og sætter vores hoveder sammen for at komme med bedre brændstofprodukter som ikke-fossile og lavt svovlblandinger”, siger DB Schenkers Corporate Climate Protection Manager, Andreas Schön.

Målet for samarbejdet var oprindeligt at nedsætte CO2-udslippet per transporteret container med 20 procent i 2020, hvilket blev opnået allerede sidste år, altså to år før planlagt.

Bæredygtig målsætning kræver innovation
CO2-neutrale fragtskibe skal laves kommercielle inden 2030, hvis Maersk skal nå sit bæredygtige mål, forklarer Senior Sustainable Advisor fra Maersk, Mads Stensen. Derudover skal der også ske en acceleration rent innovativt med nye opfindelser og tilpasning af nye teknologier, der begge kan hjælpe shippingindustrien med at nå i mål.

”Vi har fokuseret på at forbedre brændstofeffektiviteten og reducere forureningen i mere end ti år nu takket være højere brændstofpriser og større vægt på bæredygtighed og kulstof”, siger Mads Stensen, der vurderer, at Maersk næsten har halveret emissionerne per container.

Foruden samarbejdet med Maersk arbejder DB Schenker også med andre transportvirksomheder, som gerne vil opnå en mere bæredygtig forretningskæde.

”Ocean shipping transporterer omkring 85 procent af verdens last og genererer stor forurening undervejs. Det åbner dørene op for, at søfartsselskaber og logistikudbydere justerer og reducerer disse tal sammen med alle aktører og interessenter i forsyningskæden”, siger Andreas Schön.

Læs også: ”Som branche er vi nødt til at finde nogle bedre klimaløsninger”

Han forklarer videre, at transportsektoren vil fortsætte med at vokse, og det derfor er vigtigt, at industrien sætter sig grundigt ind i, hvad der kan gøres, og involverer sig i hele forsyningskæden.

- SDN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere