04.06.2019 | Lager & distribution
Maersk og DB Schenker samarbejder om at nedsætte CO2-udslippet
Den danske containergigant Mærsk og SCM-virksomheden DB Schenker fra Tyskland arbejder sammen om at mindske forureningen af verdenshavene og nedsætte kulstofudledningen.
Maersk og DB Schenker har samarbejdet om blandt andet at reducere CO2-udledningen per fragtet container. Målet på 20 procent opnåede man i 2018. Foto: Maersk
Maersk har sat ekstra fokus på bæredygtighed de seneste år og har siden 2014 samarbejdet med den tyske SCM-virksomhed DB Schenker om at sikre mindre forurening på verdenshavene og samtidig nedsætte kulstofudslippet.
Læs også: Maersk klar til biobrændstoftest
”Vi er på samme side med transportvirksomhederne, der stræber efter højere niveauer af miljømæssig bæredygtighed og mindre forurening. Vi arbejder sammen for at holde flaget og sætter vores hoveder sammen for at komme med bedre brændstofprodukter som ikke-fossile og lavt svovlblandinger”, siger DB Schenkers Corporate Climate Protection Manager, Andreas Schön.
Målet for samarbejdet var oprindeligt at nedsætte CO2-udslippet per transporteret container med 20 procent i 2020, hvilket blev opnået allerede sidste år, altså to år før planlagt.
Bæredygtig målsætning kræver innovation
CO2-neutrale fragtskibe skal laves kommercielle inden 2030, hvis Maersk skal nå sit bæredygtige mål, forklarer Senior Sustainable Advisor fra Maersk, Mads Stensen. Derudover skal der også ske en acceleration rent innovativt med nye opfindelser og tilpasning af nye teknologier, der begge kan hjælpe shippingindustrien med at nå i mål.
”Vi har fokuseret på at forbedre brændstofeffektiviteten og reducere forureningen i mere end ti år nu takket være højere brændstofpriser og større vægt på bæredygtighed og kulstof”, siger Mads Stensen, der vurderer, at Maersk næsten har halveret emissionerne per container.
Foruden samarbejdet med Maersk arbejder DB Schenker også med andre transportvirksomheder, som gerne vil opnå en mere bæredygtig forretningskæde.
”Ocean shipping transporterer omkring 85 procent af verdens last og genererer stor forurening undervejs. Det åbner dørene op for, at søfartsselskaber og logistikudbydere justerer og reducerer disse tal sammen med alle aktører og interessenter i forsyningskæden”, siger Andreas Schön.
Læs også: ”Som branche er vi nødt til at finde nogle bedre klimaløsninger”
Han forklarer videre, at transportsektoren vil fortsætte med at vokse, og det derfor er vigtigt, at industrien sætter sig grundigt ind i, hvad der kan gøres, og involverer sig i hele forsyningskæden.
- SDN
Strategi & ledelse

Kun hvert femte store transportselskab følger Parisaftalens mål
Blot 19 procent af virksomhederne i en analyse af bilindustrien, luftfarten og shippingsektoren har reduktionsplaner for sine udledninger, der er i tråd med Parisaftalens temperaturmål. Generelt går udviklingen for langsomt, og specielt luftfarten halter bagud.
Branchenyt

EU-enighed om Vejpakke for transporterhvervet
Efter længere tids forhandlinger er EU-institutionerne i dag nået til enighed om indholdet af EU’s Vejpakke, der skal sikre mere ensartede regler mod fx social dumping, bedre håndhævelse og mere ensartede konkurrencevilkår.
Strategi & ledelse

Landstrømsekspert: ”Danmark er bagud, men vi har ikke tabt”
Danske PowerCon har inden længe 10 store landstrømsanlæg i drift, men ingen af dem er i Danmark. ”Der mangler måske noget medfinansiering”, siger medstifter Peter C. Knudsen om investeringerne i de fleksible anlæg, som kan gøre en stor forskel for ikke mindst krydstogtindustrien.
Strategi & ledelse

Nyt partnerskab skal resultere i CO2-neutrale lastbiler
En samarbejdsaftale mellem Iveco, FPT Industrial og Nikola skal gøre alle partere klogere på udviklingen af brændselscelle- og batteridrevne lastbiler. Samtidig skal det hjælpe Nikola med at klemme sig ind på det europæiske marked.
Lager & distribution

BMW Group melder sig ind i grønt samarbejde
BMW Group ønsker at gøre deres maritime transport mere bæredygtig, og i 2030 er målet udelukkende at gøre brug af nuludledningsfragtskibe. Derfor har selskabet netop meldt sig ind i alliancen "Getting to Zero Coalition".
Branchenyt

PFA investerer i milliardstor logistikportefølje
I samarbejde med den sydkoreanske pensionskasse POBA og den paneuropæiske ejendomsinvestor Patrizia, foretager PFA en milliardinvestering i en portefølje af logistikejendomme i Europa.