Maersk og DB Schenker samarbejder om at nedsætte CO2-udslippet

Den danske containergigant Mærsk og SCM-virksomheden DB Schenker fra Tyskland arbejder sammen om at mindske forureningen af verdenshavene og nedsætte kulstofudledningen.

Maersk og DB Schenker har samarbejdet om blandt andet at reducere CO2-udledningen per fragtet container. Målet på 20 procent opnåede man i 2018. Foto: Maersk.

04.06.2019

SCM.dk

Maersk har sat ekstra fokus på bæredygtighed de seneste år og har siden 2014 samarbejdet med den tyske SCM-virksomhed DB Schenker om at sikre mindre forurening på verdenshavene og samtidig nedsætte kulstofudslippet. 

Læs også: Maersk klar til biobrændstoftest

”Vi er på samme side med transportvirksomhederne, der stræber efter højere niveauer af miljømæssig bæredygtighed og mindre forurening. Vi arbejder sammen for at holde flaget og sætter vores hoveder sammen for at komme med bedre brændstofprodukter som ikke-fossile og lavt svovlblandinger”, siger DB Schenkers Corporate Climate Protection Manager, Andreas Schön.

Målet for samarbejdet var oprindeligt at nedsætte CO2-udslippet per transporteret container med 20 procent i 2020, hvilket blev opnået allerede sidste år, altså to år før planlagt.

Bæredygtig målsætning kræver innovation
CO2-neutrale fragtskibe skal laves kommercielle inden 2030, hvis Maersk skal nå sit bæredygtige mål, forklarer Senior Sustainable Advisor fra Maersk, Mads Stensen. Derudover skal der også ske en acceleration rent innovativt med nye opfindelser og tilpasning af nye teknologier, der begge kan hjælpe shippingindustrien med at nå i mål.

”Vi har fokuseret på at forbedre brændstofeffektiviteten og reducere forureningen i mere end ti år nu takket være højere brændstofpriser og større vægt på bæredygtighed og kulstof”, siger Mads Stensen, der vurderer, at Maersk næsten har halveret emissionerne per container.

Foruden samarbejdet med Maersk arbejder DB Schenker også med andre transportvirksomheder, som gerne vil opnå en mere bæredygtig forretningskæde.

”Ocean shipping transporterer omkring 85 procent af verdens last og genererer stor forurening undervejs. Det åbner dørene op for, at søfartsselskaber og logistikudbydere justerer og reducerer disse tal sammen med alle aktører og interessenter i forsyningskæden”, siger Andreas Schön.

Læs også: ”Som branche er vi nødt til at finde nogle bedre klimaløsninger”

Han forklarer videre, at transportsektoren vil fortsætte med at vokse, og det derfor er vigtigt, at industrien sætter sig grundigt ind i, hvad der kan gøres, og involverer sig i hele forsyningskæden.

- SDN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Ny Toyota Traigo48-serie med uovertruffent design og banebrydende ydeevne

Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

Relateret indhold

30.04.2025LOGISTIKCENTERET A/S

Sponseret

Noget klogt om logistik?

29.04.2025KNAPP A/S

Sponseret

Grossist investerer i fremtidens kundebehov

28.04.2025SSI Schäfer

Sponseret

Apotea og SSI SCHÄFER fortsætter deres langsigtede partnerskab

28.04.2025Brother Nordic A/S

Sponseret

Tag din lagerstyring til nye højder med RFID-labels

28.04.2025SCM.dk

Lageret kan ikke længere bare ’kaste flere folk ind’ i højsæsoner

28.04.2025Swisslog

Sponseret

Interview med Swisslogs Predrag Djukanovic om AMR'er og den rolle, de spiller i fremtiden for lagre og forsyningskæder.

28.04.2025Körber Supply Chain DK A/S

Sponseret

Hvorfor den rigtige software er nøglen til succesfuld lagerautomatisering

28.04.2025Hans Schourup A/S

Sponseret

Effektiv lagerstyring med fokus på bæredygtighed

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle