13.05.2019  |  Lager & distribution

Behovet for et nyt distributionscenter ved Odense vokser

Ifølge erhvervsmægleren Colliers er der historisk stor efterspørgsel på tidssvarende industri- og logistikarealer omkring Odense, og et nyt distributionscenter ved motorvejen vil derfor være oplagt.

I sin nyeste markedsrapport ser erhvervsmæglerkæden Colliers en klar tendens i retning af et behov for færre, men større lager- og logistikenheder for at imødekomme efterspørgslen på regionalt niveau, eventuelt suppleret af mindre satellitenheder til at varetage den berømte ’last mile’.

Læs også: Stigende e-handel påvirker markedet for logistikejendomme

Det gælder ikke mindst på Fyn, hvor man ifølge mægleren oplever en historisk lav tomgang, og samtidig lejere, der står i kø for at få adgang til tidssvarende industri- og logistikarealer. Det betyder, at man har måttet afvise adskillige, simpelthen på grund af manglende faciliteter i ordentlig kvalitet.

”Den gamle masse er ofte indrettet med lav loftshøjde og med søjler i lagerdelen, hvilket for en bruger ikke er særlig befordrende i forhold til at kunne optimere på arealerne. Der efterspørges høj loftshøjde, gode tilkørselsforhold, samt præsentable kontorer, så her ser vi en klar tendens til at lejerne er blevet mere kvalitetsbevidste i deres valg”, siger erhvervsmægler hos Colliers i Odense, Martin Fuhlendorff.

På den baggrund peger selskabet på, at det vil være oplagt at bygge et distributionscenter omkring strækningen på motorvejsnettet langs Nyborg via Odense og op til Middelfart, hvor man har den største søgning efter ledige lokaler.

”Med sin placering midt i Danmark er det en åbenlys god placering i forhold til at servicere både øst og vest. Med store anlægsarbejder og ny motorvejsafkørsel omkring det nye supersygehus, SDU og Cortex Park mv., så ser vi her et øget vækstpotentiale, da sammenkoblingen mellem supersygehuset, SDU og tech-industrien med sikkerhed vil generere flere lokale samt nationale lejere og investorer i og omkring dette specifikke område”, siger Martin Fuhlendorff.

Læs også: Antallet af tomme industribygninger er det laveste i mere end ti år

Videre nævner han også en voksende interesse fra internationale investorer, ikke mindst på grund af den store vækst i det såkaldte ’robotcluster’ i udkanten af den fynske hovedstad, hvor virksomheder som Universal Robots og Mobile Industrial Robots i de senere år har vokset sig store.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere