29.06.2015  |  Innovation

Odense er et robotmekka

Omkring 70 virksomheder i Odense-området beskæftiger sig med robotter og automation. Og endnu flere kan komme til.

Der er godt gang i automationen og robotteknologien nær Danmarks tredje største by. Omtrent 70 virksomheder i Odense og omegn beskæftiger sig med enten produktion af robotter, komponenter til robotter, automatiseringsløsninger eller rådgivning på området. Det viser tal fra netværket Odense Robotics, skriver finans.dk.

I alt beskæftiger de 70 robot-relaterede virksomheder samlet cirka 1.800 medarbejdere, vurderer netværket, der hører under Udvikling Fyn.

Læs også: Forår for salget af robotter

Og ifølge fagforeningen Dansk Metal, der organiserer en del af de ansatte, kan der være endnu flere robotvirksomheder på vej.

”Jeg har en fornemmelse af, at vi vil se antallet af arbejdspladser i robotindustrien stige. Det ser lovende ud”, siger Lars H. Hansen, formand for Dansk Metal i Odense, til finans.dk.

Positive forventninger
Mikkel Christoffersen, forretningschef i Odense Robotics, har samme positive forventninger til robotindustrien:

”Der er en global forventning om en tredobling af robotindustrien inden 2020, og virksomhederne i og omkring Odense skal da have deres andel af det”, siger han.

Foruden at huse de mange virksomheder træder Odense også i karakter som robotby, når den i de kommende år skal være tredobbelt vært for den internationale teknologikonference RoboBusiness Europe, der samler op mod 1.000 folk fra industri, startup-virksomheder og videnmiljøer.

Læs også: Fynsk robotvirksomhed solgt for milliardbeløb

En af den seneste tids succes-historier fra det odenseanske roboteventyr er Universal Robots, der i maj blev solgt for cirka to milliarder kroner til amerikanske Teradyne.

-SSM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere