29.06.2015 | Innovation
Odense er et robotmekka
Omkring 70 virksomheder i Odense-området beskæftiger sig med robotter og automation. Og endnu flere kan komme til.
Odense skal i de kommende år være tredobbelt vært for den internationale teknologikonference RoboBusiness Europe, der samler op mod 1.000 folk fra industri, startup-virksomheder og videnmiljøer.
Der er godt gang i automationen og robotteknologien nær Danmarks tredje største by. Omtrent 70 virksomheder i Odense og omegn beskæftiger sig med enten produktion af robotter, komponenter til robotter, automatiseringsløsninger eller rådgivning på området. Det viser tal fra netværket Odense Robotics, skriver finans.dk.
I alt beskæftiger de 70 robot-relaterede virksomheder samlet cirka 1.800 medarbejdere, vurderer netværket, der hører under Udvikling Fyn.
Læs også: Forår for salget af robotter
Og ifølge fagforeningen Dansk Metal, der organiserer en del af de ansatte, kan der være endnu flere robotvirksomheder på vej.
Jeg har en fornemmelse af, at vi vil se antallet af arbejdspladser i robotindustrien stige. Det ser lovende ud, siger Lars H. Hansen, formand for Dansk Metal i Odense, til finans.dk.
Positive forventninger
Mikkel Christoffersen, forretningschef i Odense Robotics, har samme positive forventninger til robotindustrien:
Der er en global forventning om en tredobling af robotindustrien inden 2020, og virksomhederne i og omkring Odense skal da have deres andel af det, siger han.
Foruden at huse de mange virksomheder træder Odense også i karakter som robotby, når den i de kommende år skal være tredobbelt vært for den internationale teknologikonference RoboBusiness Europe, der samler op mod 1.000 folk fra industri, startup-virksomheder og videnmiljøer.
Læs også: Fynsk robotvirksomhed solgt for milliardbeløb
En af den seneste tids succes-historier fra det odenseanske roboteventyr er Universal Robots, der i maj blev solgt for cirka to milliarder kroner til amerikanske Teradyne.
-SSM
Strategi & ledelse

Sådan styrker du forsyningskædens robusthed
Covid-19 har rystet alverdens forsyningskæder og afsløret mange sårbarheder, og det har på kort tid betydet, at virksomheder skifter fokus fra lean til modstandsdygtighed. Små og mellemstore danske virksomheder får nu en hjælpende hånd fra projekt på SDU.
Lager & distribution

Frode Laursen tager nyt, grønt logistikcenter i brug
Midt i juni indviede transport- og logistikvirksomheden Frode Laursens sit nye grønne logistikcenter i Eskilstuna.
Innovation

Ny software tilbyder højere gennemsigtighed i grænseoverskridende forsyningskæder
Konstant voksende krav til kvalitet og bæredygtighed har ført til, at industrier fokuserer mere intensivt på forsyningskædens gennemsigtighed og sporbarhed. Virksomheden Holocene tilbyder en AI-drevet software (SaaS), der sætter kunder i stand til at optimere grænseoverskridende forsyningskædeprocesser.
Strategi & ledelse

Fordoblet omsætning får emballage-virksomhed til at sætte turbo på digitaliseringen
Svenske Bollebygds Emballage ser frem mod et år med en fordobling af omsætningen. Af den grund har man allieret sig med Nicholaisen, som rådgiver virksomheden i investeringer i ny teknologi og maskiner såvel som optimeringer, så produktionen kan følge med den kraftigt stigende efterspørgsel.
Innovation

Life science-industrien kræver skræddersyede automationsløsninger
I det svenske udviklingscenter, Testa Center, går Rockwell Automation og Cytvia sammen for at skabe de digitaliserings- og automationsløsninger, der er life science-industrien længes efter.
Lager & distribution

Chaufførmanglen vil kun stige i 2022
Manglen på lastbilchauffører har længe været et problem, og den international organisation for vejtransport IRU melder nu ud, at organisationen forventer, at antallet af ubesatte lastbilchaufførstillinger vil stige til 40 procent i 2022.