02.08.2021  |  Strategi & ledelse

Behovet for en smart forsyningskæde

Indhold fra partner Hvad er dette?

Mange organisationer har overlevet store katastrofer også før coronapandemien. Tænk bare på tyfonen i Japan, skovbranden i Australien eller oversvømmelserne i Filippinerne. Den slags tragiske begivenheder er svære at forudsige. Ikke desto mindre kan organisationer forberede sig så godt som muligt på eventuelle fremtidige katastrofer. Det betyder, at de adresserer de sårbare dele af deres organisation, og at de starter med at vurdere og forbedre de interne processer.

Før COVID-19 var mange organisationer allerede begyndt at investere i bedre prognoser og overblik over deres eksisterende forsyningskæde, hvilket har sikret, at forsyningskæden generelt klarer sig godt. Forbrugernes købsadfærd er steget markant og er ikke længere sæsonbestemt. Denne ændring tvinger organisationer og virksomheder til at overveje, hvordan de kan justere deres supply chain kapacitet til at reagere på både voldsomt travle og stille perioder.

Overskuelighed

I dag er både mange forskellige teknologier og data tilgængelige. Udfordringen for virksomhederne er derfor at bruge de rigtige data. Men nogle applikationer, som er blevet brugt meget under pandemien, er ikke nødvendigvis nye eller banebrydende. Især overskueligheden af de værktøjer, som organisationer bruger, er vigtig. Disse gør det muligt for virksomheder at få kontrol over deres produktionskæde, men også at spore råvarer til den endelige levering af de færdige produkter.

Flere og flere virksomheder undersøger alle aspekter af deres forsyningskæde for at bestemme de strategier, der er nødvendige for at træffe informerede beslutninger og modvirke forsinkelser eller forstyrrelser. Konstant forbedring af egne strategier er en del af arbejdskulturen. Selvrefleksion er blevet et vigtigt punkt.

Derudover bliver blockchain i stigende grad brugt til både fuld synlighed og ansvarlighed for etisk og bæredygtig sourcing. Blockchain er som en database, hvor transaktioner er gemt. Det kan være forskellige transaktioner, lige fra betalinger med en digital valuta til vigtige data, som to parter udveksler, såsom kontrakter eller ejendomshandlinger. Stigningen i brugen af blockchain er let at forklare. I nutidens (usikre) verden er skiftet fra historiske data til forudsigelse af fremtidige tendenser kun stigende. Fokus i forsyningskæden skifter fra reaktiv til forebyggende. Det gør det lettere at styre og i sidste ende begrænse risici.

Forsyningskædens fremtid

Forskning fra BluJay Solutions viser, at 75 procent af fagfolk inden for logistik over hele verden siger, at deres virksomheder foretager ændringer i forsyningskæden baseret på erfaringerne fra pandemien. Krisen har tvunget organisationer til at genoverveje den måde, de samarbejder internt og eksternt. Supply chain-beslutninger blev tidligere truffet i de enkelte afdelinger. I fremtiden vil der være bedre koordinering mellem afdelinger og den rolle, IT spiller, når det kommer til at forbinde en organisation.

Fordelene ved at investere i teknologi er begyndt at vise sig. Derudover er gennemsigtighed og synlighed i forsyningskæden blevet normen, og forsyningskæden er blevet mere fleksibel og smidig, men også forberedt på udefrakommende forstyrrelser. Organisationer vil fremover samarbejde mere internt og eksternt, og det er netop med denne åbenhed, at virksomheder kan løse fremtidens fælles udfordringer.

Mere fra BluJay Solutions, now part of E2open

BluJay Solutions, now part of E2open

https://www.blujaysolutions.com

About BLUJAY A global supplier of transportation and global trade software and services.BluJay Solutions  helps companies around the world achieve excellence in logistics and trade compliance - it's in our DNA. Through a blend of Data, Networks, and Applications, delivered in the BluJay Way, our DNA platform powers the Frictionless Supply Chain for thousands of the world's leadin…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere