09.10.2015  |  Branchenyt

Bahrain vil være logistiklink mellem øst og vest

Den lille ø-stat Bahrain i Mellemøsten har skabt en stribe kontakter til kinesiske virksomheder med henblik på at opbygge handels- og logistikrelationer de to lande imellem.

Ørkenstaten Bahrain, en ø i den persiske golf ud for Saudi Arabien med blot 1,3 mio. indbyggere, har sin størrelse til trods store ambitioner når det kommer til landets internationale handelsmuligheder.

Læs også: Dansk eksport til Kina stiger eksplosivt

Nationens hjemlige investeringsagentur, The Bahrain Economic Development Board (EDB), har således underskrevet aftaler med tre store, kinesiske virksomheder, der gerne vil etablere sig i landet, skriver Arabian Business.

Navnlig en af disse aftaler, indgået med den Shanghai-baserede speditør Worldwide Logistics Group, kan være katalysatoren bag udviklingen af en logistikhub i Bahrain i tilknytning til et større indkøbscenter med kinesisk tema, der er under opførelse i hovedstaden Manama.

Worldwide Logistics, der beskæftiger sig med logistik og transport på en række områder, har 30 kontorer i Kina, men endnu ingen på verdensplan. Netop det spring ser man i Bahrain som et tegn på, at flere kinesiske virksomheder forhåbentlig vil etablere sig i en decideret handelszone, der kan blive en asiatisk indgang til det voksende marked i Golf-området.

Gunstige betingelser
”Lige nu er omkring 1.000 kinesere udstationerede i Bahrain. Det tal forventer vi stiger til 6.000 inden udgangen af 2016, og endnu flere bor andre steder i Golfen, så potentialet i markedet er stort,” siger chief executive for EDB, Khalid Al Rumaihi, til arabianbusiness.com.

De to andre aftaler, med hhv. et forsyningsselskab og en bank, skal nu videreforhandles for at få de endelige etableringsforhold på plads. I den forbindelse peger man i EDB på det gunstige betingelser på området som den gulerod, man satser på vil få flere virksomheder til at følge trop.

”Bahrain har nogle af de mest konkurrencedygtige driftsomkostninger i regionen, minimale restriktioner for udenlandske investeringer og en fordelagtig lovgivning, der tilsammen skaber et meget gunstigt miljø for internationale virksomheder. På den baggrund ser vi frem til at hjælpe endnu flere kinesiske selskaber med at etablere sig i Bahrain,” siger Khalid Al Rumaihi.

Læs også: Suez og Panama omdannes til distributionshubs

En KPMG-rapport fra november 2014 beregnede forretningsomkostningerne i Bahrain til at være 35 procent lavere end i Dubai og 46 procent lavere end i Qatar.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere