17.06.2016  |  Produktion

Audi sparer tid med dansk lagerrobot

Den tyske bilgigant Audi har valgt den danske robotproducent EffiMat til at levere en kompakt lagerrobot, der kan spare værdifuld tid ved montagelinjen.

120 sekunder. Mere må det ikke tage for de ansatte hos Audi at hente en komponent, montere den i en bil ved montagelinjen og være klar til næste opgave. Derfor har man hidtil samlet komponenter i mellemlagre, der er lige ved hånden for montørerne. Men det kræver mange, fordyrende, manuelle transportture frem og tilbage fra lager til mellemlager. Det problem har den tyske gigant løst ved at hyre danske producent af lagerrobotter, EffiMat Storage Technology, til at løse udfordringen med en kompakt og effektiv lagerrobot.

Læs også: EffiMat har fat i logistikmarkedet

Henover sommeren 2016 installerer den tyske bilproducent således EffiMats lagerautomater på sin nye Audi A5-linje på en fabrik i Sydtyskland. Med ordren til Audi slog den fynske producent Audis sædvanlige tyske leverandør af banen. CEO i EffiMat Storage Technology, Jørgen Flemming Ladefoged, glæde sig over, at Audi har taget automaten fra Odense helt ind i hjertet af bilproduktionen i Tyskland.

"Det er vi stolte af. Ingen andre i vores branche er kommet så tæt på bilindustriens montagelinje med deres produkter, som vi nu er. Hele industrien jagter sekunder, som er de marginaler, der kan give baghjul til konkurrenterne. Præcis det behov imødekommer vi med vores løsninger. Vores lagerrobotter, EffiMat og ClassiMat, går ind lige dér, hvor forsyningskæden og flowet er en hovedpine hos mange fremstillingsvirksomheder," siger Jørgen Flemming Ladefoged.

Stort potentiale i markedet
Det er ikke kun bilindustrien, der optimerer med de danske lagerrobotter. På kundelisten hos EffiMat finder man også virksomheder som United Airlines, Tupperware, Airbus, NIBE, Novo Nordisk, Airbus, VW, Gulfstream, US Airforce og flyproducenten Lockheed Martin med flere.

Den voksende efterspørgsel på EffiMats lager- og plukautomater har i det seneste regnskabsår ført til en fordobling i omsætning. Virksomheden har samtidig investeret mange ressourcer i den nye generation af firmaets lagerautomater, og det betyder, at bundlinjen er mindre prangende en toplinjen i 2015-regnskabet, der netop er offentliggjort. Investeringerne ser dog i den grad ud til at lønne sig.

"For øjeblikket forhandler vi om en rekordstor ordre. Kunden er en af verdens største printpladeproducenter med mere end 80 fabrikker, og vi har fået en ordre til en af koncernens fabrikker," siger Jørgen Flemming Ladefoged.

Læs også: Robotter på vej mod adskillige brancher

EffiMat Storage Technology, der er stiftet i 2011 og beskæftiger 30 medarbejdere, opererer på et globalt marked med et stort automationspotentiale. I 2016 anslås markedet til at have en værdi på 812 milliarder kroner. I dag udgør de automatiserede løsninger kun omkring 20 procent af dette marked.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere