29.06.2020  |  Innovation

Amazon investerer i autonom mobilitet

Amazon opkøber virksomheden Zoox, der udvikler autonome køretøjer, for at hjælpe dem med at virkeliggøre deres visioner om en autonom fremtid. Prisen lyder på omkring otte mia. kr.

Amazon står foran et opkøb af mobilitetsvirksomheden Zoox, beretter e-handelsgiganten på sin blog. Zoox er en fremadstormende virksomhed, der udvikler fremtidens autonome køretøjer med fokus på passageroplevelsen.

Læs også: Waymo lancerer selvkørende levering efter milliardinvestering

Aicha Evans, administrerende direktør hos Zoox, og Jesse Levinson, teknologidirektør og medstifter, vil fortsat lede Zoox som en selvstændig virksomhed.

”Zoox arbejder for at opfinde og designe en autonom køreoplevelse i verdensklasse”, siger Jeff Wilke, Amazons CEO Wordwide Consumer, og fortsætter:

”Ligesom Amazon brænder Zoox for innovation og for sine kunder, og vi glæder os til at hjælpe det talentfulde Zoox-team med at gøre deres visioner til virkelighed i løbet af de kommende år.”

Sikkert, rent og behageligt
Overtagelsen af Zoox vil fastslå virksomhedens indflydelse på den autonome køretøjsindustri, mener Aicha Evans:

”Vi har gjort store fremskridt med vores specialbyggede tilgang til sikker, autonom mobilitet og vores exceptionelt talentfulde team, der hver dag arbejder hårdt for at virkeliggøre visionen. Vi har nu en endnu større mulighed for at realisere en fuldstændig autonom fremtid”.

Zoox startede i 2014 med en vision om at skabe specialbyggede nul-emissionskøretøjer. Prisen for handlen lyder ifølge Financial Times på over 1,2 mia. dollars (omkring otte mia. kr.).

Læs også: Robothunde og autonome biler skal levere varer i fremtiden

”Siden Zoox startede for seks år siden har vi udelukkende fokuseret på vores grundlæggende tilgang til autonom mobilitet. Amazons støtte vil markant fremskynde processen mod at levere sikker, ren og behagelig transport til verden”, siger Jesse Levinson.

- SMF

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere