06.03.2020  |  Innovation

Waymo lancerer selvkørende levering efter milliardinvestering

I kølvandet på at have rejst 2,25 mia. dollars vil Waymo lancere en service, hvor varer leveres med autonome køretøjer og selvkørende lastbiler.

Waymo, også kendt som Googles selvkørende bil-projekt, udvider sine planer om at levere varer med en flåde af autonome køretøjer og selvkørende klasse 8-lastbiler, skriver CNBC.

Læs også: Det amerikanske postvæsen skal teste selvkørende lastbiler

Alphabets datterselskab lancerer nu formelt Waymo Via efter at have rejst 2,25 milliarder dollars (ca. 15 mia. kr.) fra eksterne investorer.

Administrerende direktør hos Waymo, John Krafcik, kalder det en naturlig tilføjelse til den autonome køreteknologi, som virksomheden har testet udenfor Phoenix.

”Vi åbner op for nye ruter med vores klasse 8-lastbiler langs l-10 korridoren, der forbinder Arizona, New Mexico og Texas”, siger han til det amerikanske medie.

Siden virksomheden blev grundlagt, har Waymos autonome køreteknologi logget mere end 32 millioner kilometers kørsel og simuleret yderlige over 16 milliarder kilometer.

Krafsic afslår prissætning
Virksomheden er nu indehavere af en flåde af modificerede Chrysler Pacifica selvkørende køretøjer, der udgør kernen af dens Waymo One-autonome samkørselsprogram i Phoenix.

Programmet, der dækker næsten 130 kvadratkilometer, gør brug af Waymo-køretøjer uden nogen bag rattet, der giver tjenestens medlemmer lift i området.

Krafcik har afslået at prissætte Waymo, hvilket ifølge CNBC ofte er tilfældet, når en virksomhed vælger at offentliggøre en omgang fundraising.

De 2,25 milliarder dollars er blevet doneret af forskellige investorer – blandt andet Silver Lake, Canada Pension Plan Investment Board og AutoNation.

Læs også: Selvkørende lastbiler klar til kommerciel levering i Kina

”I løbet af de næste tre år kommer vi til at se en fortsat udvidelse af programmet i Phoenix”, siger Krafcik, der anbefaler at holde øje med andre fremtidige markeder, hvor virksomheden vil udvide.

- SMF

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere