11.03.2019  |  Lager & distribution

Selvkørende lastbiler klar til kommerciel levering i Kina

China Post og Deppon Express vil fremover levere pakker til kineserne i autonome lastbiler, der anvender selvkørende teknologi udviklet af teknologivirksomheden FABU.

Selvkørende lastbiler, der dagligt leverer pakker til kommercielt brug, er klar til at blive rullet ud i Kina. Det er to af Kinas førende leverings- og logistikvirksomheder, China Post og Deppon Express, der ved hjælp af autonom kørselsteknologi udviklet af FABU Technology står bag den nye satsning.

Læs også: Post Danmark vil være dansk e-handels silkevej

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

China Post er et statsejet postselskab, der har 860.000 ansatte på mere end 82.000 postkontorer, mens Deppon er et af Kinas førende logistikvirksomheder, der også opererer i Sydkorea, Japan, Thailand, Singapore, Malaysia og Vietnam.

I november 2018 startede de samarbejdet med FABU, som specialiserer sig inden for AI og intelligente kørselssystemer, og begyndte at teste autonome såkaldte level fire-lastbiler i Kinas Zhejiang-provins. Et level fire-køretøj klarer selv hovedparten af kørselssituationerne, selvom en menneskelig chauffør kan overtage kontrollen, hvis der er behov for det.

60.000 pakker leveret
Under testene kørte lastbilerne på tre forskellige ruter, der i gennemsnit var omkring 65 km lange, og hvor den ene leveringsrute gik igennem 50 vejkryds, hvor 26 af dem var kontrolleret af lyssignaler. Lastbilerne kørte både om dagen og natten, på motorveje, gennem tunneler og langs boligområder med fodgængere, skoler og loppemarkeder.

Da testene blev udført om vinteren, blev lastbilerne også nødt til at køre ruterne under udfordrende vejrforhold som regnskyl, sne og tåge. I alt nåde de autonome lastbiler i perioden at kører over 3500 km og levere mere end 60.000 pakker i løbet af Kinas største shoppingperiode, der både inkluderede Singles Day, jul og det kinesiske nytår.

“Vi er meget begejstrede over, at FABU Technology er en del af hjertet af de første autonome leveringslastbiler i Kina. China Post og Deppon har begge været meget tilfredse med det, som FABUs selvkørende teknologi har præsteret, og planlægger at udvide deres autonome leveringsservice til at omfatte 100 ruter i den nærmeste fremtid”, siger grundlægger og CEO i FABU, Xiaofei He.

Læs også: Antallet af producerede robotter i Kina i år runder 100.000

Med stigningen i mængden af onlineshopping og faldet i antallet af lastbilchauffører tror selskaberne ifølge Xiaofei He på, at selvkørende lastbiler vil blive en besparelse på det lange løb. De regner faktisk med, at investeringerne i køretøjernes hardwaresystemer allerede vil være tjent ind i løbet af et år.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere