19.12.2017  |  Branchenyt

Antallet af producerede robotter i Kina i år runder 100.000

Sidste år lykkedes det Kina at producere i omegnen af 90.000 robotenheder, hvilket er mere end Sydkorea og Nordamerika producerede til sammen. I år forventes tallet at stige til i omegnen af 120.000.

Ifølge data udarbejdet af Bloomberg for International Federation of Robotics producerede Kina i 2016 omkring 90.000 industrirobotenheder. Det tal blev imidlertid overgået allerede i oktober måned i år, da produktionen rundede 100.000, og antallet af forsendelser steg med 67 procent i forhold til samme måned sidste år.

Den store stigning i antallet af robotter stopper imidlertid ikke her. Ifølge en prognose fra Ministry of Industri and Information Technology vil den samlede produktion i 2017 nemlig nå op på ca. 120.000 enheder.

Læs også: Hollandsk fagforening foreslår skat på robotter

Kina tegner sig for omkring en tredjedel af den globale efterspørgsel på industrirobotter, som er kernen i regeringens ”Made in China 2025”-plan, der beror sig på at opgradere fabrikker til at være delvist automatiserede og teknologisk avancerede.

I 2015 stod udenlandske producenter for omkring en tredjedel af Kinas produktion, skriver industryweek.com. Denne andel indsnævres imidlertid, da kinesiske virksomheder som Midea Group Ltd. og Siasun Robot & Automation Co. udvider inden for sektoren.

Midea købte Tysklands Kuka AG sidste år, og Siasun åbnede en industripark i oktober til i omegnen af 2,8 milliarder kroner ved hovedkvarteret i Shenyang.

- EL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere