09.01.2019  |  Innovation

Robothunde og autonome biler skal levere varer i fremtiden

På den globale forbrugerelekronikmesse CES19 præsenterede Continental i denne uge nogle robothundebude som et middel til at forbedre tilgængelighed, effektivitet og sikkerhed i distributionskæderne.

I denne uge afholdes den globale forbrugerelektronikmesse CES19 i Las Vegas. Her har teknologifirmaet Continental præsenterede sit bud på, hvordan førerløse køretøjer kan bruges til at transportere en slags robothunde, der skal bringe varerne det sidste stykke hen til kundernes hoveddør (den berygtede last mile).

Læs også: Selskab bag autonome lastbiler kører tre til fem ture om dagen

Innovationen består for det første af det førerløse køretøj Continental Urban Mobility Experience (CUbE), som har til opgave at køre robotterne rundt til forbrugernes hjemmeadresser – ligesom postbilen transporterer postomdeleren rundt. Dertil kommer selve robothundebuddene, der har til opgave at bringe leveringen fra bil til hoveddør.

”Med hjælp fra robotlevering, er Continentals vision at gnidningsløs mobilitet kan udvides helt til dit dørtrin. Vores vision om robotlevering udnytter autonome køretøjer til at transportere hunderobotbude, som tilsammen danner rammen for et effektivt transportteam”, siger Ralph Lauxmann, head of systems og technology, chassis og safety division hos Continental, og fortsætter:

”Begge er elektrificerede, begge er autonome og kan i princippet være baseret på den samme skalerbare teknologiportefølje. Disse synergier skaber et spændende potentiale for holistiske leveringskoncepter ved brug af lignede løsninger for forskellige platforme. På dette teknologifundament er det realistisk at forvente en hel forsyningskæde udviklet inden for dette område”.

Læs også: Amazon-medarbejdere gik igen i strejke op til en højtid

Det er ikke fastlagt, hvornår disse robothundebude vil blive lanceret kommercielt.

- SDN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere