07.01.2019  |  Branchenyt

Amazon-medarbejdere gik igen i strejke op til en højtid

Ligesom ved Black Friday i efteråret strejkede Amazons medarbejdere i Spanien i sidste uge i forbindelse med en vigtig shoppingperiode, denne gang Helligtrekonger.

Endnu en højtid – endnu en medarbejderstrejke.

Sådan må de næsten tænkte på Amazons største lagerhus i Spanien, efter at medarbejderne op til Helligtrekonger d. 6. januar gik i en to-dages strejke, skriver Reuters. Det samme gjorde sig nemlig gældende tilbage i november i forbindelse med Black Friday.

Læs også: Amazon-medarbejdere strejkede på Black Friday

Helligtrekonger er dagen, hvor de tre konger ifølge den kristne tro bragte gaver til Jesus, og i Spanien markerer de fleste det ved selv at udveksle gaver med hinanden.

”Vi har protesteret i et år. Det er det rigeste firma i verden (og det mest værdifulde, red.), og de vil fortsætte med at profitere ved at tage vores rettigheder fra os”, sagde Amazon-medarbejderen David Matarraz til Reuters uden for fulfillmentcentret tæt på Madrid.

Strejkerne skal ses som medarbejdernes fortsatte kamp for bedre lønninger og arbejdsvilkår, og det er landets to største fagforeninger, CCOO og UGT, der står bag.

Også strejker i Tyskland og Polen
Medarbejderne i Spanien står ikke alene i deres kamp for bedre forhold. Også i Tyskland og Polen har Amazon-ansatte i den senere tid forladt arbejdet.

Ifølge Amazon er strejkerne dog ikke noget, som har den store betydning for virksomhedens forretninger. Da de tyske og spanske ansatte nedlagde arbejdet på Black Friday, var de i hvert fald ude og sige, at det ikke havde nogen indflydelse på kundernes ordre.

Ifølge CCOO-repræsentant Douglas Harper deltog 70 procent af de ansatte på det spanske center i strejken torsdag. Det afviser en talsmand fra Amazon dog. Han mener i stedet, at det fleste ansatte var på arbejde.

Læs også: Efter skarp kritik: Amazon hæver sin mindsteløn

Ifølge talsmanden tjener de ansatte på centeret mindst 19.300 euro (ca. 145.000 kr.) om året. Den månedlige mindsteløn i Spanien er 1.050 euro (ca. 7.900 kr.).

- JMA

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere