27.11.2018  |  Branchenyt

Amazon-medarbejdere strejkede på Black Friday

Ansatte på tre af Amazons fulfillmentcentre i Spanien og Tyskland strejkede i fredags, på Black Friday, med krav om bedre løn og kontraktforhold, der sikrer sundt arbejdsmiljø. Amazon fastholder at lønnen er i orden, og at kundeordrerne ikke blev påvirket.

En af årets allerstørste handelsdage, Black Friday, løb af stablen i fredags, og det skete ikke uden udfordringer for netgiganten Amazon. Lagerarbejdere på tre af selskabets fulfillmentcentre i Spanien og Tyskland valgte således at strejke for at gøre opmærksom på sine løn- og arbejdsforhold, beretter Reuters.

Læs også: Efter skarp kritik: Amazon hæver sin mindsteløn

Ifølge Amazon Germany deltog omkring 620 medarbejdere i arbejdsnedlæggelsen i centrene i Bad Hersfeld og Rheinberg, men samtidig fastholder man, at størstedelen af de ansatte fortsatte med arbejdet, og at kundeordrerne derfor ikke blev påvirket.

Den tyske fagforening Verdi havde anmodet Amazon-medarbejderne om at strejke i 24 timer frem til midnat fredag for at kræve bedre løn og kontraktforhold, der sikrer et sundt arbejdsmiljø.

”Vi er på vej ind i slutspurten på året, som er den mest stressende tid for de ansatte. Specielt på en dag som Black Friday bør de ansatte være det centrale fokus”, siger Verdi-repræsentanten Mechthild Middeke til Reuters.

Amazons tyske afdeling mener imidlertid selv, at man tilbyder konkurrencedygtige lønninger og omfattende goder fra første dag på jobbet. Startlønnen for de tyske ansatte ligger på 10,78 euro (ca. 80,50 kr.) i timen, og efter to år lyder den gennemsnitlige månedsløn på €2,397 (godt 17.880 kr.) før skat.

I Spanien forlod de ansatte deres poster i Amazons største lagerhus i landet, i San Fernando de Henares lidt øst for Madrid, fredag morgen, og fortsatte strejken i lørdags. Ifølge de lokale fagforeninger deltog 85-90 procent af medarbejderne i aktionen.

Læs også: Danish Crown klar med erklæring om chaufførers forhold

Det tal mener Amazon Spain dog er forkert, og fastholder, at majoriteten af folkene blev på jobbet og håndterede ordrer som normalt. Amazon har ikke udtalt sig yderligere om sagen.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere