25.01.2021  |  Innovation

Walmart vil levere friske dagligvarer til amerikanerne i kølebokse

Under coronakrisen har den amerikanske supermarkedsgigant Walmart i højere grad leveret dagligvarer direkte hjem til deres kunder: kontaktfrit og sikkert. En ny metode for hjemmelevering skal nu testes. Det indebærer kølebokse ved siden af postkassen, hvor friske dagligvarer kan afleveres, når kunden ikke er hjemme.

Forestil dig, at du er amerikaner på vej hjem vej fra arbejde. Du har netop parkeret din bil i garagen. På vej ind ad døren tjekker du postkassen. Bagefter tjekker du din køleboks: din ugentlige dagligvarelevering skulle være kommet i dag. Og der står de: to poser med friske grøntsager, mejeriprodukter og alt hvad du ellers skal bruge.

Læs også: Walmart og Target foran Amazon i kampen om leveringen

Sådan kan virkeligheden komme til at se ud for de kunder hos amerikanske Walmart, der bestiller deres dagligvarer online. I et forsøg i virksomhedens hjemby Bentonville, Arkansas, vil Walmart udstyre udvalgte kunder med en såkaldt HomeValet: et kryds mellem en termoboks og et minikøleskab, hvorigennem kontaktfri og levering døgnet rundt kan finde sted.

For at sikre at ingen løber af med varerne, hvis kunden ikke er hjemme, er hver såkaldt HomeValet udstyret med en lås, som kun kunden og chaufføren fra Walmart har nøglen til.

Derudover vil boksen indeholde tre separate rum, som kan opbevare varer ved forskellige temperaturer: frostgrader, køleskabstemperatur omkring 5 grader og det sidste rum med en temperatur mellem 10 og 15 grader.

Læs også: Selvkørende elbiler skal levere dagligvarer i USA

”Udsigterne til implementeringen af teknologien er spændende – både for kunder og for Walmarts endelige leveringsindsats”, siger Tom Ward, Senior Vice President for kundeprodukter hos Walmart U.S. ifølge CNBC, og fortsætter: ”For kunderne betyder det, at de ikke behøver at planlægge deres dag rundt om, hvornår deres dagligvarelevering finder sted. For Walmart giver det en mulighed for at levere varer 24 timer i døgnet, syv dage om ugen”.

Virksomheden har dog endnu ikke planer om at introducere døgnet rundt-levering.

Kilde: CNBC 

- KCP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere