01.05.2019  |  Branchenyt

Walmart og Target foran Amazon i kampen om leveringen

Walmart og Target har i de senere år draget fordel af deres store netværk af traditionelle detailhandler. Det har bragt dem foran Amazon i kampen om leveringen af onlinevarer.

De traditionelle detailhandlere Walmart og Target er et skridt foran onlinegiganten Amazon i kampen om leveringen.

Det mener detailanalytiker John Zolidis, der peger på, at mens Amazon kan tilbyde dag-til-dag-levering, så har Walmart og Target allerede rykket sig hen til levering samme dag. Det skriver Forbes.

Læs også: Target investerer i sin forsyningskæde og tager kampen op mod Walmart og Amazon

“Når Amazon investerer 800 millioner dollars (ca. 5,4 mia. kr., red.) i at sænke deres primære leveringstid fra to til en dag, så er det fristende at tro, at det vil øge presset på konkurrenterne”, siger han og fortsætter:

”Men det her træk er ikke nogen overraskelse. Vi snakkede med Walmarts CEO, Doug McMillon, om dette i oktober sidste år, hvor han fortalte, at den rigtige kamp står om leveringen samme dag”, siger John Zolidis til Forbes.

Sammensmeltning af online- og traditionel handel 
Noget kan da også tyde på, at McMillon har ret. Inden for de seneste år har de traditionelle detailhandlere øget deres fokus på onlinehandlen, bl.a. med services, der lader deres kunder bestille online og hente varerne i nærliggende forretninger.

På den måde sparer de tid og undgår leveringsgebyrer. Det gælder især indenfor køb af dagligvarer, hvor hastigheden er en afgørende faktor for at bevare friskhed.

Sammensmeltningen mellem online- og traditionel detailhandel har givet en fordel for forhandlere som Walmart og Target med et omfattende netværk af butikker.

”Både Walmart og Target har allerede et stort forspring til Amazon på dette område – fordi begge forhandlere allerede har butikker inden for en kort køreafstand for langt størstedelen af den amerikanske befolkning. Derudover tilbyder begge forhandlere ikke kun levering, men også flere pickup-løsninger”, siger Zolidis til Forbes og fortsætter:

“Walmart har nu pickup-tårne i forretningerne og installere disse over hele kæden, ligesom de har etableret drive-through pickup til dagligvarer. Target tilbyder også lignende services”, siger han.

Læs også: Rekordstor mangel på lastbilschauffører får Walmart på banen

Både Target og Walmart har som følge af deres strategi kunne rapportere om en stigning i både onlinesalg og detailhandelssalg i det seneste kvartal.

- JMA

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere