18.12.2017  |  Lager & distribution

Target køber lynleveringsfirma

Den amerikanske supermarkedskæde Target har indgået en aftale om at købe startuppen Shipt, der arrangerer samme-dagsleveringer. Prisen lyder på knap 3,5 mia. kr.

Hurtig levering er et yderst afgørende parameter for den hastigt voksende onlinehandel i dagligvaresektoren, sådan som Amazons opkøb og strategi omkring Whole Foods forventes at illustrere i de kommende år. Det er den samme udvikling, der har været med til at få Walmart til at skifte navn.

Læs også: De sidste 30 meter er meget svære, og automatisering er måske ikke svaret

En konkurrent til aktører som ovennævnte er (ligeledes) amerikanske Target, som udover 1.834 fysiske butikker på tværs af USA også har target.com som salgskanal. For at styrke sin fulfillment-kapacitet har Target netop sat blæk på papir i en handel, der skal tilgodese netop selskabets onlinekunder, lyder det i en pressemeddelelse.

Target har således netop annonceret, at man er nået til enighed om en aftale, der betyder at man opkøber den under fire år gamle startup Shipt, der udbyder samme-dagsleveringer. Overtagelsen skal gå stærkt – Target forventer at servicen vil være tilgængelig fra halvdelen af kædens butikker allerede i starten af 2018.

Handlen, der kommer til at koste Target 550 mio. dollars (knap 3,5 mia. kr.), vil ”accelerere Targets digitale fulfillmentarbejde”, vil gøre i første omgang gøre same-day delivery tilgængelig for dagligvare, kosmetikprodukter, elektronik og boligartikler. I løbet af 2018 vil tjenesten gradvist blive udbygget til flere produkter og markeder, og ved udgangen af 2019 skal alle større produktkategorier være omfattet.

Fortsat vækst på programmet
”Vi fastsatte en ambitiøs strategisk agenda i starten af 2017, som fokuserede på at give vores gæster en række bekvemmelige måder at handle hos Target på, uanset om det er onlinebestilling og pickup i en af vores butikker, afhentning i bil eller brug af vores nye Restock-program. Med Shipts netværk af lokale indkøbere og deres nuværende markedsposition kan vi rykke fra dage til timer og dramatisk øge vores evne til at tilbyde favorabel samme-dagsleveringer over hele landet”, siger VP og COO for Target, John Mulligan.

Shipt blev grundlagt i Alabama i 2014 og er siden vokset hastigt som medlemsbaseret markedsplads og leveringstjeneste, der i dag omfatter over 20.000 personal shoppers, der håndtere ordre for en stribe forskellige detailbutikker og leverer inden for få timer inden for 72 forskellige sektorer.

Læs også: Danske Coolrunner vil hjælpe små webshops med billig fragt

Som en del af handlen vil Shipt blive et datterselskab, fuldt ejet af Target, med fortsat uafhængig drift, ligesom man fortsat vil søge at indgå partnerskaber med andre detailkæder. Sideløbende med overtagelsen af Shipt vil Target yderligere styrke sin forsyningskæde, som også omfatter integrationen af det nyligt opkøbte transportteknologifirma Grand Junction.

Target forventer at handlen vil være lukket allerede med udgangen af kalenderåret 2017.

-AK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere