13.10.2021  |  Lager & distribution

Verdion hæver sin investeringsaktivitet i Norden med danske opkøb

Investeringer på over 30 millioner euro i logistikejendomme har sikret Verdion European Logistics Fund 1, som den paneuropæiske logistikgigant Verdion står bag, sine første to aktiver i Danmark og i Norden. Flere investeringer er på vej.

I en off market-handel har den europæiske logistikgigant Verdion erhvervet sig kosmetikproducenten L’Oréals distributionscenter i Greve Main uden for København. Det har virksomheden gjort gennem sin fond Verdion European Logistics Fund 1 (VELF1), som derved sikrer sig sit første aktiv i Danmark.

Sælger var AP Ejendomme, der har ejet ejendommen siden, den blev opført. De 17.000 kvadratmeter store lagerfaciliteter er L’Oréals knudepunkt for distribution af produkter til detailbutikker i hele Norden.  

Verdion har desuden erhvervet en logistikejendom på knap 11.000 kvadratmeter i Frederikssund fra Ejendomsselskabet Frederikssund. Den er udlejet til virksomheden Haldor Topsøe, der har sine øvrige produktionsfaciliteter i relativ nærhed til ejendommen. 

Læs også: Logicenters tager første spadestik til højteknologisk logistikejendom i Køge

Distributionscenteret i Greve og logistikanlægget i Frederikssund repræsenterer en samlet investering på over 30 millioner euro fra VELF1, som har fokus på logistikaktiver på strategiske lokationer i Nordeuropa. Omkring halvdelen af ​​VELF1’s kapital på 310 millioner euro er tiltænkt aktiviteter i Tyskland, mens resten er allokeret til Benelux samt Norden.

”Verdion har været aktiv i Norden i et stykke tid nu med logistikudvikling, og vores investeringsaktivitet vokser nu parallelt med udviklingsområdet i vores forretning. Disse off market-handler er et godt eksempel på vores strategi i Danmark og Sverige, og vi har for tiden en række andre aktiver i kikkerten med tunge lejere, strategiske lokationer og potentiale for hands-on asset management”, siger Peter Michael Tetzlaff, Head of Investment, Nordics, i en pressemeddelelse. 

Verdions aktivitet i Danmark omfatter blandt andet to store logistikparker tæt på København. I september har Verdion desuden løftet sløret for planerne om et spekulativt byggeri i den nordlige del af Stockholm til en pris af 27,9 millioner euro. Byggeriet udvikles i samarbejde med Tritax EuroBox og skal stå færdigt i december 2022. 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere