21.04.2008  |  Lager & distribution

Varerne er lagret højt under loftet

Indhold fra partner Hvad er dette?

"De er ganske enkelt fremtiden", fastslår Lagerchef Flemming Christensen om de 15 meter høje dobbelte lagerautomater, der står i Esbjerg virksomheden Holger Christiansen A/S.

For produktions- og salgsvirksomheden Holger Christiansen A/S handler det om øget omsætningshastighed, uden at det går ud over kvaliteten i ordrehåndteringen.
”Der er jo mange muligheder for at spilde tid og lave fejl på et lager med næsten 36.000 varenumre. Men vi har styr på det”, siger Flemming Christensen.
Holger Christiansen Gruppen er med sine to brands – CARGO og HC-PARTS – blandt de førende komponentleverandører til den europæiske automobilbranche, og med hovedområde inden for renoverede startere og generatorer samt dele hertil. Virksomheden har fokus på programbredde, produktkvalitet og ikke mindst leveringssikkerhed. Hurtig og sikker levering er blevet en afgørende konkurrenceparameter. Holger Christiansen foretog i 2004 et strategisk valg og investerede i ny lagerteknologi, der i første omgang omfattede seks Double Tornado lagerautomater. I 2006 var der igen brug for plads, og der blev derfor investeret i yderligere tre dobbeltautomater, som blev færdigmonteret og trimmet til ibrugtagning i 2007.
"Kunderne ønsker så lav pengebinding i deres lagre som muligt, og dét skærper kravene til os. Vi skal kunne levere fejlfrit med høj frekvens. Og her spiller lagerautomaterne en væsentlig rolle. Sammen med Constructor fik vi udviklet dobbeltautomaten, der er en meget effektiv og udviklingsorienteret lagerløsning. Den høje automatløsning er placeret centralt i virksomheden, hvilket var af afgørende betydning for os. Vores lagerlogistik er blevet væsentligt forbedret, bl.a. er gå-afstandene reduceret betydeligt", siger Flemming Christensen.

Utrolig rummelig og altid i drift
"Vi opstillede nogle ufravigelige krav, da vi skulle vælge løsning. For det første skulle lagerautomaten være meget driftssikker og kunne bidrage til at optimere driften. For det andet skulle den være nem at betjene og sikre god ergonomi for vores medarbejdere. Og for det tredje skulle lagerautomaten være så simpel opbygget, at vi selv kunne tage os af vedligeholdelse og reparation. Alt er opfyldt med vores dobbeltautomater. Kun til de årlige eftersyn benytter vi ekstern tekniker, ellers klarer vi det hele selv. Det gør os uafhængige og holder kostbare driftsstop på et minimum. Lagerautomaterne rummer utroligt meget på ganske få kvadratmeter gulvplads. Vores tre nyeste automattårne har frigivet hele 300 pallepladser og mere hyldeplads på pluklageret", siger Flemming Christensen.

Digital effektivitet og sikkerhed
I lagerautomatens plukkeåbning hænger en pc-skærm, der viser hver eneste ordre med typenavn, varenr. og fysisk placering på de varer, der skal plukkes fra den enkelte automatskuffe.
"Vores fejlprocent er nu helt nede på 0,2%. Og det er vel at mærke antals- og ikke plukkefejl. Stregkoderne sørger for præcis registrering af ind- og udlagring i automaterne, det er nærmest svært at lave fejl", siger Flemming Christensen.
Alt registreres direkte i deres overordnede økonomistyring for hele virksomheden. Derfor kender de hele tiden den nøjagtige lagerværdi i automaterne.

Mere end dobbelt så hurtig
Double Tornadoen består af et fortårn med plukkeåbning og et bagtårn. Begge tårne er fyldt med brede skuffer, som håndteres af en elevator. I Double Tornadoen er de to tårnes elevatorer sammenkoblet med et specielt udvekslingssystem, som gør, at man kan manøvrere med begge tårne og flere skuffer på samme tid.
"Dobbeltautomatens skuffeudveksling sikrer en meget høj plukkehastighed. Automaten kan både hente og returnere skuffer, mens vi plukker, så der står altid en ny skuffe klar bag den, vi er i gang med. Dét er effektivt. Vi kan foretage cirka 120 pluk i gennemsnit i timen. Når vi samler bestemte ordretyper, kan vi komme helt op på 170-190 pluk i timen. Manuelt når vi maksimalt op på cirka 30-40 pluk i timen, så med dobbeltautomaten er vi altså oppe på en plukhastighed, der er mindst 3-4 gange hurtigere. At vi kan holde denne plukhastighed skyldes ikke mindst princippet "vare-til-plukker" i stedet for "plukker-til-vare", som vi anvendte på det gamle lager", siger lagerchef Flemming Christensen. - TBD

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere