10.01.2018  |  Branchenyt

Tyske priser for bæredygtig transport til bl.a. Scania og Dachser

Der var hæder til blandt andre Scania, Dachser, Daimler og DHL, da den tyske Zeitung Transport i slutningen af 2017 uddelte bæredygtighedspriser til transportindustrien.

16 vindere i 16 kategorier og seks specialpriser oven i var menuen, da det tyske fagblad Zeitung Transport i december for fjerde gang uddelte priser til de mest bæredygtige virksomheder i transportsektoren i Europa.

Læs også: 10 bilfirmaer vil skabe bæredygtig forsyning af råmaterialer

Priserne under Europäischen Transportpreis für Nachhaltigkeit 2018 blev – som det hedder i oplægget fra Huss Verlag, som har skabt prisen – givet til ”virksomheder i erhvervskøretøjsindustrien, der er i stand til at kombinere økonomisk succes med socialt ansvar og miljøbeskyttelse - og hvis vedvarende indsats fører til yderligere vækst og velstand.”

Blandt årets vindere var Scania, Dachser, Daimler og DHL, der fordelte sig på både hovedkategorierne og specialpriserne.

Cruise Control sparer brændstof
Scania blev belønnet i chaufførassistance med sin Cruise Control with Active Prediction (CCAP) og funktionen Pulse & Glide, der via et endnu større antal muligheder for personlige opsætninger forbedrer mulighederne for at spare brændstof yderligere.

CCAP bruger topografisk kortdata og GPS-teknologi til at bedømme karakteristikken af de næste tre km vej og på den baggrund vælger systemet gear og hastigheder med henblik på det lavest mulige brændstofforbrug. Ved skiftevis at kunne øge farten (Pulse) og køre i frihjul (Glide) på stigninger, kan systemet dermed sørge for, at bilen holder en mere konstant fart, selv når terrænet er stejlt.

”Prisen er endnu en understregning af de innovative styrker ved Scanias nye generation af lastbiler. Al teknologisk udvikling, der understøtter brændstofbesparelser, bidrager positivt til bæredygtighed”, siger Managing Director Scania Deutschland Österreich, Peter Hornig.

CSR-arbejde i virksomhedens kerne
For Dachsers vedkommende blev virksomheden udråbt som vinder i specialkategorien for transport- og speditørvirksomheder. Her blev der lagt vægt på, at arbejdet med miljøbeskyttelse, virksomhedens sociale ansvar, virksomhedskultur og engagement i forskningen på området samt sikring af fremtiden er i overensstemmelse med virksomhedens mål.

"Det, der imponerede os mest ved Dachser, var bæredygtigheden i virksomhedens overordnede koncept som familiedrevet virksomhed", lød det fra dommerkomitéen ved overrækkelsen.

"Vi har været engageret i social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed i mange år. Denne pris udgør både en kærkommen anerkendelse af vores anstrengelser og motivation til at fortsætte", siger CEO for Dachser, Bernhard Simon.

Anerkendelse til ellastbiler og DHL
Flere af de andre kategorier anerkendte fremskridtet inden for elektriske lastbiler, hvor Daimler, der også samarbejder med Dachser, vandt i kategorien Konceptlastbiler for sin Mercedes-Benz Elektro-bil, mens MAN vandt i LKW (Lastkraftwagen) for sin eTruck (”eMobilty“). Endelig vandt Volkswagen med sine elektriske e-Crafter-varevogne i kategorien Vans og varevogne, hvor det grønne potentiale er stort.

Læs også: Toyota vil hive CO2 (næsten) helt ud af sin værdikæde

Derudover vandt Deutsche Post DHL Group specialprisen for KEP-tjenester (Kurér-, Ekspres- og Pakke) foran UPS og Urban Cargo.

Europäischen Transportpreis für Nachhaltigkeit er blevet uddelt hvert andet år siden 2011 og årets vindere omfatter både store etablerede aktører, SMV’er og startups i transport- og logistikindustrien.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere