Twinings fortsætter ansvarlighedsarbejde i forsyningskæden
Den britiske teproducent Twinings har forlænget samarbejdet med Unicef for at forbedre vilkårene for især unge kvinder i sin forsyningskæde i Indien, hvor underernæring, manglende uddannelse og menneskehandel er dagligdag.
Staten Assam i det nordøstlige Indien er et af verdens vigtigste områder, når det kommer til fremstilling af te, og industrien er en kæmpe faktor for økonomien i hele regionen. Over halvdelen af Indiens produktion kommer fra staten, og de mange plantager beskæftiger omkring 17 procent af de ca. 32 mio. indbyggere.
Læs også: Flere typer magt kan give en ansvarlig forsyningskæde
Samtidig viser tal, at disse arbejdere, hvoraf langt størstedelen af især plukkerne i markerne kvinder, er blandt de mest marginaliserede grupper i regionen. Næsten halvdelen er hæmmet i deres vækst, i høj grad på grund af underernæring, næsten alle (over 96 procent) er anæmiske, kun få går i skole, og tidlige ægteskaber samt decideret menneskehandel er også udbredt, skriver edie.net.
En af de største internationale aktører, der er til stede i Assam, er det britiske brand Twinings, som siden 2010 har samarbejdet med Unicef for at forbedre vilkårene for de mange tearbejdere i området. For nylig annoncerede selskabet, at man har forlænget partnerskabet med yderligere fem år, ud fra et ønske om at skabe et bedre liv for arbejderne i sin forsyningskæde, som Twinings’ head of social impact, Celine Gilart, fortæller edie.
Ved at bruge den indflydelse og styrke vi har til at skabe forandringer og forbedringer, kan vi tilskynde andre til at gøre det samme
Celine Gilart
Bruger indflydelse til at skabe forandring og opfordre andre
”Vi er ikke den direkte arbejdsgiver for de her mennesker, men vi spiller en stor rolle i deres liv. Det handler om at være ansvarlige, men vi har brug for en bæredygtig, langsigtet forsyningskæde for te i høj kvalitet. Indien er et af de største teproducerende lande i verden, og Assam er den vigtigste region for dyrkningen, og vi har brug for at tiltrække yngre generationer til at arbejde som tebønder”, siger hun til edie og fortsætter:
”Vores arbejde hjælper forsyningskæden og vi kan påvirke dagligdagen og prøve at understøtte forandring i de lokalsamfund, vi sourcer fra. Ved at bruge den indflydelse og styrke vi har til at skabe forandringer og forbedringer, og til at føre bredere samtaler på tværs af industrien og regionen, kan vi tilskynde andre til at gøre det samme og skabe forandringer selv.”
Partnerskabet fokuserede oprindelig på ernæring og har siden udviklet sig til også at omfatte et fokus på at beskytte piger og unge kvinder mod menneskehandel og børneægteskaber. Senest er man begyndt at arbejde med at få børn og unge til at blive i skolen, samtidig med at man opbygger en form for sundheds- og socialt beskyttelsessystem.
Lokalt samarbejde skal sikre bæredygtighed
En af de vigtige næste faser i programmet handler om at inddrage de lokale myndigheder for at sikre, at arbejderne forbliver beskyttede. Twinings har selv et lille team ’på jorden’ i Assam, som skal sørge for, at selskabets midler bliver brugt hensigtsmæssigt, og her er håbet, at et lokalt samarbejde kan sikre fortsat fremskridt for projektet.
”Vi arbejder nu sammen med lokale ledere, politi og regering for at etablere et støttenetværk og reducere risikoen for menneskehandel og misbrug. Alle projekter skal være bæredygtige, således at tingene ikke vil vende tilbage til hvordan de var før, hvis vi skulle stoppe vores finansiering”, forklarer Celine Gilart over for edie.
Læs også: Unilever vil bruge blockchain til at sikre bæredygtig te-supply chain
Under sit Sourced with Care-program arbejder Twinings for en halv million arbejdere i den globale teforsyningskæde frem mod 2020, bl.a. gennem et multi-stakeholder-initiativ sammen med virksomheder som Tesco, Marks & Spencer (M&S) og Unilever, der sigter efter at gøre tesektoren i Malawi konkurrencedygtig ved at sikre arbejderne en ordentlig indkomst – leveløn – senest i 2020.
-AK