20.07.2022  |  Branchenyt

Statens indtægter fra grønne afgifter falder

Indtægter fra transportafgifter ramte i 2021 det laveste niveau siden 2014. Samtidig lå niveauet for energiafgifter kun en procent for niveauet i 2020, som ellers var en bundrekord siden 2006.

Statens indtægter fra grønne afgifter faldt med 2 procent fra 74 milliarder kroner i 2020 til 72 milliarder kroner i 2021. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Transportafgifter udgjorde 29 milliarder kroner, hvilket er det laveste niveau siden 2014. Det skyldes især et fald i indtægten på registreringsafgift af motorkøretøjer på baggrund af færre nyregistrerede motorkøretøjer.

Energiafgifter udgjorde 39 milliarder kroner i 2021, hvilket er en stigning på 1 procent i forhold til niveauet i 2020, som var det laveste siden 2006.

Læs også: Producentpriser er steget med en tredjedel på et år

Af statens samlede indtægter fra grønne afgifter i 2021 stammede 43,5 milliarder kroner fra de private husholdninger, mens erhvervene stod for de resterende 28,5 milliarder.

I forhold til 2020 svarede det for husholdningernes vedkommende til et fald på 2 procent, mens det for erhvervenes vedkommende svarede til et fald på 2,5 procent. Nedgangen i indtægter fra husholdningerne hænger hovedsagligt sammen med et fald i indtægterne fra transportafgifterne på 6 procent.

I erhvervene skal den samlede nedgang ligeledes hovedsageligt ses i sammenhæng med et fald i indtægterne fra transportafgifter på knap 7,5 procent. Det er i sidstnævnte især et fald inden for finansierings-, forsikrings- og erhvervsservicebrancherne på omkring 10 procent, som har forårsaget det samlede fald.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere