Sourcing

Sourcing

Danskerne forventer at købe mindre

En undersøgelse foretaget af IPSOS på vegne af Bring tager temperaturen på, hvordan danskernes indkøbsvaner forventes at se ud i en urolig økonomi. Undersøgelsen viser, at næsten halvdelen (45 procent) vil reducere deres indkøb noget i en mere urolig økonomi. Tendensen ses tydeligst hos kvinder.

Sourcing

Pandemien har foreløbig ikke ændret væsentligt på indkøbsadfærd

Pandemien og de sidste tre års rystetur har fået 35 procent af danske produktionsvirksomheder til at skifte sourcingstrategi fra globalt til lokalt fokus. Det er først og fremmest prissvingninger på råvarer og komponenter, der får virksomhederne til at forsøge at reducere risici. Men 65 procent har netop ikke ændret strategi. Endnu.

Sourcing

200 millioner kroner skal omdanne gylle og halm til grønt brændstof og biokul

Den grønne omstilling skal spredes på tværs af sektorer – og det betyder, at også dansk landbrug skal gøres mere klimavenligt. Tre projekter får støtte fra Pyrolysepuljen til at fremme teknologier, der skal reducere drivhusgasudledning fra landbruget.

Sourcing

Fald i erhvervsparkeringer indikerer vækst i hjemmearbejde

Med fuld genåbning og ingen masker i månedsvis kunne man forvente, at flere var vendt tilbage til kontoret. Men sådan er det ikke gået. Nye tal fra parkerings-appen EasyPark viser et fald i erhvervsparkeringer, som tyder på, at hjemmearbejdet er kommet for at blive i længere tid.  

Sourcing

Bilindustrien går mere normale leveringstider i møde

Manglen på delkomponenter i bilindustrien har betydet lange leveringstider, hvilket har påvirket bilsalget i hele 2022 - og juli er ingen undtagelse. Alligevel lader det til, at vi nu har set de længste leveringstider, da flere bilproducenter melder om udsigt til bedring.

Indhold fra partner

Sourcing

Højvækstvirksomheder topper også i at skabe nye jobs

Mellem 2017 og 2020 er antallet er nye jobs skabt af højvirksomheden sprunget i vejret. Samtidig er antallet af højvirksomheder faldet, hvilket betyder, at hver virksomhed i gennemsnit skaber flere jobs end før.

Sourcing

Tre sandheder om den professionelle indkøber

Indkøberne er rykket på nettet, og de vil i fremtiden kun købe flere produkter online. En undersøgelse viser tre facts om de professionelle indkøbere. B2B E-handelsanalysen 1. halvår 2022 er udgivet af Dansk Erhverv.

Sourcing

Indkøberne stiller store krav til bæredygtighed

Bæredygtighed bør være højt på agendaen hos leverandørerne. Det understreger Dansk Erhverv, på baggrund af B2B E-handelsanalysen, der viser, at 4 ud af 10 professionelle indkøbere stiller krav om bæredygtighed hos deres leverandører.

Sourcing

El-lastbilens udbredelse stiller store krav til leverandøren

Interessen for eldrevne lastbiler er større end nogensinde, men omstillingen stiller store krav til lastbilsleverandørerne, for den nye teknologi kræver rådgivning. Derfor har Scania satset på at blive partner hele vejen rundt - fra rådgivning af lastbilmodel til service og finansiering af både bil og ladestruktur.

Sourcing

Ørsted udvider klimamål til hele sin forsyningskæde

Ørsted har sat et klart mål om, at alle leverandører skal anvende 100 procent vedvarende energi i 2025, og bliver dermed det første energiselskab i verden, der stiller krav til sine leverandører på det felt.

Sourcing

Uddannelsesgabet mellem kvinder og mænd øges

Kvinder i alderen 30 til 35 år er i højere grad uddannet end mænd. Det er især stigningen i dimittender med lange videregående uddannelser, der trækker udviklingen.

Sourcing

IVECO tester miljø- og økonomigevinster ved biogas på ”Nordic Biogas Tour”

IVECO S-WAY LBG drog for nylig ud på en ”Nordic Biogas Tour” for at teste, dels hvor meget en optimeret kørestil kan minimere miljøbelastningen, dels hvor langt, man kan køre med en fuldt lastet biogaslastbil. Og svaret er klart; miljøvenlig kørsel tager toppen af brændstofomkostningerne i en tid med skyhøje priser.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere