Sourcing

Sourcing

Store mærker vil nu hjælpe strandede søfolk

Store virksomheder som Unilever vil nu aktivt presse de virksomheder, der er involveret i skibsfragt, så udmattede søfolk ikke fortsat sidder fast på søen. Presset skal komme igennem en checkliste – et redskab så mærker systematisk kan revidere deres forsyningskæder.

Sourcing

Cirkulær sourcing-strategi for råmaterialer kan styrke forsyningskædens resiliens

Pandemien har vist, at komplekse globale forsyningskæder er skrøbelige systemer, og mange har oplevet alvorlige forsyningsproblemer med råmaterialer og andre varer. Mange kan med fordel skifte fra en lineær til en cirkulær sourcing-strategi, lyder det fra analysehuset Gartner.

Sourcing

Danmark intensiverer opgør med momsundvigende Kina-pakker

Antallet af Kina-pakker, der ankommer i Danmark, er på vej ned, viser tal fra Postnord – og endda hurtigt. Men tallene skal tages med et gran salt, da det ikke kun er et faldende ordretal, som er årsag til det hurtige dyk i pakker. En ting fanger de dog: at danskerne i lavere grad handler fra kinesiske netbutikker.

Sourcing

Ny sourcing-rapport om kundernes tilfredshed og forventninger til it-outsourcing: Danske virksomheder outsourcer stadig i væsentlig grad

Efter et år præget af COVID-19 spores der en afventning i markedet. Danske virksomheder forlænger sine eksisterende aftaler og udsætter de store IT-transformationer, som ikke er absolut nødvendige. Undersøgelsen viser dog, at de langt størstedelen af de adspurgte danske virksomheder enten vil øge eller fastholde deres brug af outsourcing. Accenture er strøget til tops som den udbyder, man er allermest tilfreds med i Danmark.

Indhold fra partner

Sourcing

Disse fire udfordringer er størst for britiske virksomheder efter Brexit

Britiske virksomheder er fortrøstningsfulde omkring Brexit, viser en ny undersøgelse af risikostyringsvirksomeden Avetta. Men ingen forventer, det bliver helt gnidningsfri. Her er de fire problemstillinger, som de britiske virksomheder skal tage stilling til i den første tid uden for EU.

Sourcing

Britisk detailgigant kræver klimaneutralt af sine leverandører

Den store britiske detailkæde Morrisons, som blandt andet Arla leverer til, har meddelt, at de fra 2030 kun vil købe klima-neutralt på en lang række fødevarer.

Sourcing

Endelig vender trenden: Forsinkelser i skibsfragt bliver mindre

I takt med coronapandemiens indtog faldt pålideligheden af fragtskibenes tidsplaner, og forsinkelser blev oftere og længere. Denne udvikling ser nu endelig ud til at være ved at vende, viser en opgørelse fra Sea-Intelligence.

Sourcing

Københavns indkøb skubber til bæredygtigheden

Tirsdag udgav kommunen for første gang en samlet årsrapport for at give en status på de initiativer, hvor Københavns Kommune har skubbet markedet i en mere bæredygtig retning gennem sine indkøb.

Sourcing

Pallevirksomheden CHEP vinder igen platin for social ansvarlighed

Den europæiske afdeling hos logistikgiganten CHEP, som er kendt for sine bæredygtige blå paller, har opnået platinvurdering for social ansvarlighed af det uafhængige vurderingsbureau EcoVadis. Det er den højest mulige score, som placerer CHEP Europa blandt den ene procent mest bæredygtige virksomheder i verden.

Indhold fra partner

Sourcing

Regering bør styrke dansk konkurrenceevne med øget momskontrol

2020 har vist potentialet i e-handel. Med nye skattetiltag fra både regeringens og EU’s side bliver konkurrencen mere fair, mener Dansk Erhverv. Men danske virksomheder har stadig brug for øget fokus på momskontrol af den grænseoverskridende e-handel og de online markedspladser med salg fra tredjelande.

Sourcing

Indspark: Sourcing disponerer op til 80 procent af omkostningsbasen, klimaaftrykket og risikoen

Sourcing

Chokoladeproducent har lært lektie om fleksibilitet og risikostyring under corona

Coronapandemien ramte Ole Chokolade fra Kolding som en vejsidebombe. Men chokoladeproducenten fandt hurtigt nye kunder og tilpassede forsyningskæden, så virksomhedens omsætning faktisk er i plus for 2020 sammenlignet med 2019. Risikostyring er kommet på dagsordenen.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere