Sourcing

Sourcing

Ny strategi for forsyningssikkerhed

Store globale kriser som covid-19 og krigen i Ukraine har vist, at varer og ressourcer kan være svære at få til Danmark under kriser. I den globale handel er vi på nogle områder blevet for afhængige af enkelte lande. Det gør os sårbare. Derfor skal alle de statslige myndigheder med ansvar for landets vigtigste funktioner fremover have mere fokus på, hvor der kan opstå problemer med forsyningen. Det skal være med til at sikre, at vores samfund også kan fungere under fremtidige kriser.

Sourcing

Brintbranchen efterlyser fokus på grønne brændsler

Regeringen har præsenteret et Carbon Capture and Storage (CCS)-udspil. Brintbranchen anerkender, at fangst og lagring af CO2 indgår som vigtig del af vejen til at opnå de danske klimamål. Men det er vigtigt ikke at glemme, at vi skal bruge den biogene CO2 til videreforædling af brint til grønne brændstoffer til særligt den tunge transport, lyder det fra Brintbranchen.

Sourcing

Scope 3 kræver massive adfærdsændringer på sygehuse

CO2 fylder meget i Region Hovedstadens bæredygtighedsarbejde, og scope 3 fylder cirka 90 procent af udledningen. Men regionen kan kun hente en mindre del hos leverandørerne. Det store potentiale ligger i helt ny adfærd på sygehusgangene.

Sourcing

2023 kan være sidste krampetrækning af forsyningskrisen

Problemerne i de globale forsyningskæder efter corona-krisen og krigen i Ukraine er ved at blive løst.

Sourcing

Bæredygtighed bliver indkøbskriterie på linje med kvalitet og pris

I Europa er det allerede license-to-operate, i Asien er det mere spredt og i USA er der et stykke vej endnu. Bæredygtighed er på vej til at blive en central del af globale virksomheders indkøbs-DNA, lyder det fra CPO René Wienmann, Chr. Hansen.

Sourcing

Sourcing skifter generations-gear lige nu

De sidste tre års alvorlige forstyrrelser af forsyningskæder har tvunget sourcing-funktionen til at genopfinde sig selv. Sourcing-praksis skal nu ifølge hvidbog fra Maersk og Reuters indkøbe tættere på. Målet er at sikre kortere, mere pålidelige, mindre risikable og mere bæredygtige forsyningskæder.

Sourcing

Mulighed for innovative indkøb i sundhedsvæsenet

Offentlige indkøbere i regioner og kommuner i sundhedsvæsenet kan igen søge midler til at understøtte deres innovative indkøb.

Sourcing

Nyt grønt elektronik samarbejde

Mentech i Norge og Mobility har indgået et samarbejde, hvor de sammen vil nedbringe CO2-udledningen. Mentech er et af landets førende autoriserede elektronikserviceudbyder i Norden. De er et servicested, hvor der kun bliver lavet elektronik af uddannede teknikere.

Sourcing

Ni virksomheder vil skabe lukket kredsløb for håndtering af elektronikaffald

Danske aktører går forrest i samarbejde om håndtering af elektronikaffald, som i Danmark udgør 17,7 kilo årligt per dansker.

Sourcing

Scope 3 kræver dialog, dialog og dialog

87 procent af Chr. Hansens CO2-udledning foregår i scope 3. Indkøbsafdelingen arbejder derfor ihærdigt på at etablere samarbejder med leverandører om at dekarbonisere. Det sker via dialog og fælles udvikling – og ikke via benhårde kvantitative målinger. Det vigtige er at få startet en bevægelse.

Sourcing

6 trin til at forbedre scope 3 uden stor indkøbsvolumen

I de fleste virksomheder forekommer 80 procent af udledningen i leverandørkæden, altså i scope 3. Det er ikke let at reducere udledning i scope 3, og det er slet ikke let, hvis I i modsætning til Nestlé eller Coca Cola har begrænset forhandlingsmagt eller lav ’gearing’. Her er seks trin til, hvordan I gør.

Sourcing

Walmart automatiserer leverandørforhandlinger med kunstig intelligens

Indkøbere har til alle tider manglet tid til at gennemføre omhyggelige forhandlinger med hele leverandørbasen. Det har betydet store tab af værdiskabelse for både købere og leverandører. Supermarkedsgiganten Walmart griber nu til kunstig intelligens og chatbot for at løse udfordringen.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere