30.11.2010  |  Branchenyt

Slut med metaltræthed

Branchenyt. Metal- og Maskinindustrien tror atter på fremtiden. Et flertal i branchen vurderer, at der er udsigt til...

Branchenyt. Metal- og Maskinindustrien tror atter på fremtiden. Et flertal i branchen vurderer, at der er udsigt til moderat vækst i omsætningen såvel som i indtjening i fjerde kvartal i år sammenlignet med i fjor. Især er lysten til at investere kommet i vejret.
Et flertal blandt 32 metal- og maskinvirksomheder melder i en DI-undersøgelse om fornyet tro på fremtiden, selv om der endnu ikke er meget, der tyder på at det slår igennem i form af øget beskæftigelse.
”Omvendt er der ikke tegn på at virksomhederne vil vælge at afskedige medarbejdere. Det synes at være den udbrede opfattelse, at mange lige vil se fremtiden an før man atter går i gang med at rekruttere”, forklarer Christian Eskelund-Hansen, chefkonsulent i MMI, der repræsenterer 800 metal- og maskinvirksomheder.
Branchen beskæftiger ca. 125.000 ansatte, har en omsætning på over 200 milliarder kr. samt en eksport på mere end 125 milliarder kr. og er dermed é af landets absolut største erhverv.
Siden finanskrisen satte ind i 2008, har man ellers måttet tage afsked med ca. 35.000 medarbejdere. Især genspejler undersøgelsen lysten til at investere i fremtidig dansk produktion, når det gælder underskoven af metal- og maskinindustrielle virksomheder, og en styrket dansk produktivitet er her på vej.
Af forhindringer for vækst vurderer hovedparten af de adspurgte virksomheder, at utilstrækkelige afsætningsmuligheder udgør en risiko for manglende vækst. At virksomhederne simpelthen kommer til kort, når det handler om kampen om markedsandele. - PJ

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere