Risikostyring

Strategi & ledelse

Håb på det bedste, forbered dig på det værste

Covid-19 har synliggjort mange af forsyningskædernes sårbarheder. Tre universiteter er derfor gået sammen med Industriens Fond om at udvikle en praktisk anvendelig værktøjskasse, som SMV'er kan bruge til at gøre deres forsyningskæder mere modstandsdygtige - supply chain resilience (SCR). De efterlyser lige nu 10 deltager-virksomheder til projektet, se film om deltagelse.

Branchenyt

Nyt samarbejde skal styrke industriens supply chains

Syddansk Universitet, Copenhagen Business School og Universität Bremen i Tyskland er gået sammen med Industriens Fond om at styrke små og mellemstore produktionsvirksomheders Supply Chain Resilience (SCR). Med øget resiliens, altså modstandsdygtighed, kan virksomhederne bedre håndtere udfordringer som pandemier, naturkatastrofer, cyberangreb og logistiknedbrud.

Strategi & ledelse

Stresstest de sundhedskritiske forsyningskæder

Pandemien har vist masser af eksempler på mangel på personlige værnemidler, respiratorer og andre kritiske forsyninger over hele verden. Den slags kan undgås, og et vigtigt værktøj for at undgå mangler er, at regeringer og sundhedsmyndigheder gennemfører stresstester af forsyningskæderne. Det mener MIT professor og rådgiver.

Strategi & ledelse

Data, dynamik og digitalisering – det har forsyningskæder lært af coronakrisen

Coronakrisen har rusket op i forsyningskæderne og tvunget virksomheder til at gentænke design samt strategi. Det nye fokus handler om dataindsigt, agilitet og digitalisering i realtid for at reducere risici.

IT

Hackere udnytter svage led i virksomheders forsyningskæder

Mange virksomheders forsyningskæder ikke er rustet til at modstå cybertrusler, viser ny spørgeundersøgelse fra Deloitte. Sårbarheder i værdikæden kan give hackere nem adgang til ellers sikre systemer, vurderer cyberchef.

Branchenyt

Mange indkøbere overser risici for korruption i forsyningskæden

Korruption og bestikkelse blandt tredjepartsleverandører er en stor risiko i adskillige brancher. Alligevel fejler næsten halvdelen af internationale virksomheder, når det kommer til at forhindre de ulovlige pengestrømme, viser ny undersøgelse.

Strategi & ledelse

De fem største supply chain risicitendenser i kølvandet på covid-19

Re-shoring, konkurser, hackerangreb, luftfragtkapacitet og multimodal transport. Sådan lyder ifølge analysehus de fem største supply chain risicitendenser, når verden lige om lidt forhåbentlig genåbner efter pandemien.

Just-in-time må vige for just-in-case forsyningskæder

Covid-19, Brexit og blokaden af Suezkanalen er blot tre påmindelser om, hvor vigtigt det er for virksomheder og lande at sikre resiliens i forsyningskæder. Just-in-time må afgive fokus til fordel for just-in-case, mener globalt forsikringsselskab.

Strategi & ledelse

Falck Ambulance DK vælger virksomhedstilpassede kurser

”Det har lettet forståelsen og tilgangen i forhold til de udfordringer eller spørgsmål, man måtte have i forbindelse med ISO-standarder og risikostyring."

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

World Economic Forum's Global Risks Report har længe advaret om en global pandemi

Pandemien har vist, at globale kriser kan ramme virksomheder på områder, som man ikke har taget med i sin risikovurdering. Derfor skal man i sin risikostyring fremadrettet arbejde langt mere med komplekse og strukturelle risici.

Strategi & ledelse

Indspark: Vækst i global handel kalder på risikostyring

IT

Risikostyring og teknologi hænger sammen i forsyningskæden

De teknologiske muligheder for at håndtere risikostyring og understøtte bæredygtigheden i forsyningskæderne er mange. De bedste hjælpemidler er uundværlige for virksomheder med titusindvis af leverandører.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere