22.02.2022  |  Branchenyt

RELEX rejser 500 millioner euro og udvider sit tekniske team

Gennem sin nyligt afsluttede finansieringsrunde har RELEX Solutions fået en kapitaltilførsel på en halv milliard euro. Med pengene skal softwareleverandørens tekniske team have et løft ved hjælp af flere hundrede nye medarbejdere.

Den amerikanske investeringsplatform Blackstone Growth, der er en del af verdens største investeringsfirma Blackstone, har ledet og netop afsluttet den seneste finansieringsrunde for softwarevirksomheden RELEX Solutions.

Den finske vækstvirksomhed er kommet ud på den anden side 500 millioner euro rigere på baggrund af en vurdering til 5 milliarder euro.  RELEX, hvis datadrevne software automatiserer og optimerer forsyningskæde, planlægning og operationelle beslutninger for detailhandlere, vil bruge kapitaltilførslen til at booste sit tekniske team. Det allerede 400-mand store team skal udvides med endnu hundrede medarbejdere.

”Vi er stolte af at byde Blackstone, med deres enestående erfaring på området, velkommen på vores rejse, når vi fordobler vores engagement både til teknologisk innovation og vores vision om fuld integrereret planlægning”, siger Mikko Kärkkäinen, der er Group CEO og medstifter af RELEX Solutions, i en pressemeddelelse.

Tidligere har RELEX Solutions rejst over 200 millioner i euro i finansiering, men med denne rundes 500 millioner euro slår RELEX rekord for finske vækstvirksomheder.

“Blackstone har brugt signifikant tid i detail- og supply chain planlægningsmarkedet og samtidig fulgt RELEX’ vækst til en markedsledende position tæt. Vi ser frem til at se RELEX cementere deres position som en markedsleder og fortsætte med at udvide produktudbuddet med hjælp fra Blackstones kapital, ekspertise og globale netværk”, tilføjer Paul Morrissey, der leder europæiske investeringer for Blackstone Growth. 

Læs også: Kapitaltilførsel skal accelerere global ekspansion af fynske robotter

I dag er RELEX’ softwareløsninger blandt andet med til at forhindre madspild i detailhandlen. RELEX Solutions opnår dette ved at påvirke alle faser i forsyningskæden, hjælpe CPG-virksomheder med at udvikle nøjagtige produktionstidslinjer og sørge for, at detailhandlere kan sikre udbuddet i de rigtige mængder i tide til at imødekomme forbrugerens behov uden at forårsage spild.

Løsningen centraliserer supply chain, lager- og bemandingsdata for automatisk at optimere varestrømmen og udnytte kapacitet og ressourcer på tværs af hele forsyningskæden.

“Med RELEX, kan vi bedre forecaste vores genopfyldningsbehov og varestrøm gennem hele forsyningskæden – fra leverandører til butikker. Samtidig har RELEX også givet os værktøjerne til at håndtere ekstraordinære situationer som for eksempel pludselige ændringer i efterspørgsel eller midlertidige forstyrrelser i forsyningskæden”, fortæller Tuulia Wennerkoski, der er Vice President for Supply Chain Management hos SOK’s dagligvarehandel. 

I 2021 vækstede RELEX’ kundebase til over 350 kunder og fordoblede næsten deres softwareindtægter.  

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere